DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg: A Red Bull közelít ránk

Nico Rosberg aggódik azért, mert a Red Bull Hockenheimre dolgozott le hátrányából, de úgy érzi, szombaton pontosan kiderül, a FRIC nélkül a Mercedes mekkora előnnyel rendelkezik.

A hétvége előtt arról folytak találgatások, hogy a Mercedes mennyire szenved majd a FRIC felfüggesztés eltávolítása után, mivel sokak szerint ez a rendszer volt a Mercedes erőssége 2014-ben. Az első szabadedzésen Fernando Alonso hátránya három tizedmásodperc volt, majd a délutáni gyakorláson Daniel Ricciardo csak egy tizeddel maradt el Lewis Hamilton idejétől. A Red Bull emellett versenyképes sebességet mutatott a hosszú etapokon is.

Arról, hogy a Mercedes lendülete kitart-e a FRIC felfüggesztés nélkül, Rosberg így válaszolt: "Remélem, de természetesen a FRIC rendszer hiánya kissé megmozgatta a dolgokat és új kihívás ismét kiegyensúlyozni az autót. Ma jó fejlődést értünk el, délelőtt nagyon elégedetlen voltam és különböző dolgokat próbáltunk ki, amelyek működtek. A Red Bull közelít ránk, de soha nem lehet tudni, hogy a többi csapat milyen programot teljesít. Majd meglátjuk mi lesz a helyzet holnap és vasárnap."




Habár az előrejelzés szerint vasárnap eső várható, de mivel a gumikat nehéz kezelni meleg időjárásban, ezért Rosberg trükkös hétvégére számít.

"A gumikkal nehéz a helyzet, mert nagyon szemcsésednek és nagyon lágyak erre a pályára, különösen ilyen hőmérséklethez. A hűvösebb idő vasárnap segíthet, de ha esik az eső, akkor újra minden más történet lesz. Az aszfalt 50 °C fok volt és mi nagyon lent ülünk. Az autó folyamatosan az aszfalthoz ér és az autó aljában ülök, így olyan volt, mintha egy 50 °C fokos padlón ülnék. Nagyon meleg volt a pályán."

Rosberg fékei az első szabadedzés végén túlmelegedtek, miután a boxutcában meg kellett várnia Hamilton kerékcseréjét.

"Nem, nem, erről nem kell beszélni és egyébként sem befolyásolta programom, egyszerűen tovább kellett várnom. Kedves csapattársam úgy döntött, figyelmeztetés nélkül kiáll kerékcserére, ez kissé zavarba ejtett minket."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: