DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas szeretné, ha a Williams stabilan második lenne

A grove-i istálló az előző két futamon közvetlenül a Mercedes mögött és a többi rivális előtt végzett - ifjabbik versenyzőjük, a finn Valtteri Bottas megőrizné ezt a formát. A bajnokság ötödik helyezettje a FRIC eltávolításáról elmondott véleményét is pontosította.

"Ha reálisan állunk hozzá a hétvégéhez, nagyon nehéz lesz harcolni a győzelemért. A Mercedes még mindig elöl van, és habár nem tudjuk, mi fog pontosan történni a FRIC miatt, vélhetően továbbra is elöl lesznek" - mondta a finn, aki az előző két versenyen a legjobb nem mercedeses versenyző volt, ami egyben pályafutása két első dobogós helyét is jelentette számára.

 

"Ezért megpróbálunk feljebb kerülni a konstruktőri bajnokságban, azt hiszem, a célnak a Ferrari és Red Bull legyőzését kell kitűznünk. Néhány pályán láthattuk, hogy miénk a második leggyorsabb autó, ezért stabilon ebben a pozícióban kell maradnunk a szezon folyamán."

 



Bottas korábban úgy nyilatkozott, a FRIC-felfüggesztés betiltása kedvezhet a Williamsnek, ám bevallotta, ez csak találgatás volt részéről. "Nehéz megmondani, mit jelent valójában. Sosem tudjuk pontosan, mennyire fejlettek a többiek rendszerei. A tippünk, hogy néhány nagyobb csapatnak kidolgozottabb rendszere van, mint nekünk, ebből pedig az adódik, hogy a tiltás minket kevésbé büntet, mint másokat. De köridő tekintetében nehéz lenne bármit is mondani."

 

A Német Nagydíj pénteki szabadedzései alapján a Mercedes továbbra is az élen áll, a Williams pedig egyelőre messze elmarad a második helytől: a második edzésen hatodik helyezett Felipe Massát egy Red Bull, Ferrari és McLaren is megelőzte. Bottas, akinek csakúgy, mint Silverstone-ban, helyét az első tréningen Susie Wolffnak kellett átadnia, csak a tizedik pozícióban zárta a második gyakorlást.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: