DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Button: Gyorsabban jönnek a fejlesztések, mint vártuk

Biztatóan alakulnak a dolgok a McLarennél, mert ha a pályán még nem is, de a gyárban már sikerült növelniük a tempót. A csapat mostanság már a tervezett idő előtt megkapja a legújabb fejlesztéseket.

Hockenheimben az első szabadedzésen egy szembetűnő változás volt felfedezhető Kevin Magnussen autóján. Az istálló teljesen új hátsó szárnnyal rukkolt elő, amelynek a két lapja közötti nyílás nem egyenletes, hanem recés, emellett pedig módosított oldallemezeket is kapott, amelyek a légellenállás további csökkentését szolgálják.

 

Jenson Button örömmel látja, hogy a csapat vezetősége komolyan gondolta az idei felzárkózást, aminek következtében a gyárban magasabb fokozatra kapcsoltak.

 

"Az ilyen fejlesztéseket mindig igyekszünk a lehető leghamarabb pályára vinni. Azt a frissítést, amit Silverstone-ra terveztünk, már Ausztriában megkaptuk, most pedig újabb elem érkezett" - mutatott rá.

 



"Az én autómra szombaton kerül fel a szárny, Kevin pedig most, az edzéseken próbálhatja ki. Elkészült erre a versenyre, pedig csak Magyarországra terveztük - tehát mindennel a határidők előtt járunk, amit jó érzés látni. De ezt is kell tennünk, ha sok pontot akarunk megcélozni a következő versenyeken."

 

A McLarennek jelenleg minden pont számíthat a bajnokságban, hiszen kiélezett csatát folytat a Ferrarival, a Force Indiával és a Williamsszel a pontverseny harmadik helyéért. A négy istállót mindössze 16 egység választja el egymástól, és közülük jelenleg a wokingiak állnak leghátrébb.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: