DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Tűz ütött ki éjszaka a Williams szállásán

Nem indult simán a Williams számára a Német Nagydíj hétvégéje, miután a csapat egy részének péntek hajnalban el kellett hagynia a szállásadó hotelt tűzriadó miatt. Négy csapattagot kórházba szállítottak, de ma már mind a pályán voltak.

Több brit forrás is jelentette az esetet, miszerint ma hajnali 3 óra körül tűz ütött ki a Williams istálló alkalmazottjait elszállásoló hotelek egyikében. Az épületben a szerelőcsapat tartózkodott, a pilóták és a vezetőség tagjai máshol szálltak meg, így őket nem érintették a történtek.

 

A hotel vendégeit azonnal evakuálták, és noha komolyabb sérülés nem történt, az istálló négy tagját elővigyázatosságból kórházba szállítottak, mivel belélegezték a füstöt. Ám hamar elengedték őket, miután kiderült, hogy minden rendben van velük. A csapattagok viszont a hotelbe nem térhettek vissza, így kora reggel már a pályára utaztak, ahol a tűz következményeként legfeljebb a kialvatlanság nehezítheti a napjukat.

 



Az eset miatt az érintett hotel egy ideig nem fogadhat vendégeket, így a Williams igyekszik új szállást találni a csapattagoknak, mialatt a Német Nagydíj hétvégéje már javában zajlik.

 

A csapatra mostanság különösen rájár a rúd a tűzesetekkel, a 2012-es Spanyol Nagydíj leintése után a garázsuk hátuljában gyulladt ki az üzemanyag, néhány ember akkor kórházi ellátásra szorult.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: