DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button: Nagy a McLaren önbizalma

Jenson Button elmondta, a McLaren Brit Nagydíjon mutatott teljesítménye miatt a csapat nagy magabiztossággal várja a hétvégi, német versenyt.

Button a negyedik helyen zárta a silverstone-i futamot - alig egy másodperccel elmaradva a harmadik helyezett Daniel Ricciardo mögött -, míg csapattársa, Kevin Magnussen remek teljesítményt nyújtva hetedik lett. Habár a dobogós helyezés megszerzése nem sikerült, Button elmondta, a csapat számára pozitív hétvége volt és érzi az eredmény hatását.

"Nem voltam csalódott. Jó hétvégénk volt" - mondta el Button. "Az időmérő edzésen a harmadik hely és a futamon a negyedik hely megszerzése sokkal jobb volt, mint vártuk a hétvége előtt. Nagyon szokatlan, hogy egy hétvégén a vártnál jobb eredményt érsz el. Ez segített a csapaton belül uralkodó légkörön és hangulaton. Jó ez, néhány új, aerodinamikai alkatrésszel érkeztünk ide és néhány beállításbeli ötlettel, amellyel korábban nem rendelkeztünk. Így igen, remélhetőleg ismét egy kis lépést teszünk."




De vajon a Brit Nagydíjon elért eredmény mekkora hatással bírt a csapatra?

"Nagy hatással" - válaszolt Button. "Nemcsak a pályán, de a gyárban dolgozókra is. Mindig nagyszerű, amikor túlteljesítesz, különösen hazádban. Azt hiszem csapatként ezért elégedettek lehetünk azzal, amit elértünk. Nyilvánvalóan ez a válasz mindig azzal ér véget: de nem itt szeretnénk lenni - természetesen -, de ki kell élvezni, amikor többet nyújtasz annál, mint amire az autód képes. Így azt hiszem, csapatként nagyon jó munkát végeztünk, ezt ki kellene élvezni, már várom, hogy az előbb említett új alkatrészeket holnap kipróbálhassam."

Miután a versenyigazgató, Eric Boullier elmondta, a McLaren próbálta növelni fejlesztési sebességét az idei évben, Button hozzátette, hogy a magyarországi versenyre készült alkatrészeket Németországban tesztelik.

"Mindig próbálsz a lehető leggyorsabban új alkatrészeket elkészíteni, de például a Silverstone-ra tervezett fejlesztések, már Ausztriában az autón voltak, valamit ide is hoztunk, de nemcsak arról van szó, hogy holnap délután kipróbáljuk azt, az én autómra szombaton, Kevinére holnap kerül fel. Csak erre a versenyre készültek - úgy volt, hogy Magyarországra elkészülnek -, így ez is nagyszerű. Minden lendületet kapott, amelyet nagyszerű látni és a következő versenyeken minden esélyt ki kell használni arra, hogy a lehető legtöbb pontot megszerezzük."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: