DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel megnyerné hazai versenyét

Sebastian Vettel beismerte, ostobaság lenne azt gondolni, hogy nem tud nyerni a nagyon különleges hockenheimi pályán, ahol versenyzői pályafutása elkezdődött.

Vettel első Német Nagydíját tavaly nyerte meg, amikor elsőként intették le a kockás zászlóval a Nürburgringen, de 2014-ben még egy alkalommal sem állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Hockenheim ismét egy olyan pálya, ahol a motorerő számít és így a Mercedes újra előnyben lehet, de Vettel úgy gondolja, az, hogy a pályához több érzelmi szál is fűzi, kezére játszhat.

"Nem esélyesként vágunk neki a hétvégének, de mindig van esély a győzelemre" - mondta el Vettel, aki formulaautós pályafutását éppen Hockenheimben kezdte el. "Természetesen ez a pálya nagyon különleges számomra, mert szülővárosom 30 percnyi útra fekszik innen, nem messze innen nőttem fel és kezdtem el gokartozni, így sok emlékem van innen. Mindig második otthonként tekintettem erre a helyszínre, így ez egy nagyon különleges hely számomra, 2003-ban itt futottam első autóversenyem, így természetesen szeretnénk nyerni."




Vettel a mezőny négy német pilótája közül az egyik és úgy gondolja, a hétvége során nagy támogatást kap majd, különösen azt követően, hogy hazája megnyerte a labdarúgó-világbajnokságot.

"Nyilvánvalóan a tavalyi év nagyon különleges volt, többször próbálkoztam már a futam megnyerésével, így jó érzés volt, hogy sikerült. Azt hiszem, az idei évben nagyon jó hétvége lehet, jó az időjárási előrejelzés és nyilvánvalóan az összes német szurkolónak még megvannak a német zászlóik a labdarúgó-világbajnokságról, így nagyszerű lesz látni ezeket a pálya szélén és egy kis támogatást kapni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: