DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean szeretné tisztábban látni jövőjét

Romain Grosjean arra kéri a Lotust, győzze meg arról, hogy 2015-ben versenyképes autóval fognak rendelkezni, ezzel nagyban megkönnyítenék a francia pilóta jövőjét illető döntést.

Miután a szezon első fele nem sikerült jól számára, Grosjean beismerte, mérlegeli lehetőségeit a jövő évre, mivel szeretne egy olyan autót vezetni, amellyel a futamgyőzelmekért harcolhat. Miközben a Lotus figyelmét már a 2015-ös autóra fordította, Grosjean szeretne még az idei évben is javulást elérni.

"Mindkettőre, ha tudunk!" - válaszolta Grosjean arra a kérdésre, hogy melyik évre szeretne csapatával koncentrálni.

"Azt hiszem, a csapat azért kezdett el 2015-re koncentrálni, mert az idei évben több dolog is rosszul sikerült. Keményen dolgozunk, de nem tudjuk innen a Mercedest, de még a Red Bullt sem legyőzni. Egyetértek azzal az ötlettel, hogy a jövő évre koncentráljunk, de mivel a szabályok nem sokat változnak, ezért minden, amit az idei autóval megvalósítunk, az a jövő évben is használható. Azt hiszem, az autóra kerülő fejlesztések már valójában a jövő évet is szolgálják. Mindig, amikor valami jót találunk a szélcsatornában, vagy a CFD-ben, azt kipróbáljuk az autón és megtudjuk, segít-e nekünk."




"Igen, igen" - folytatta a francia pilóta, válaszolva arra, hogy a 2015-ös projekt fejlesztéseinek előrehaladása segít-e majd a jövő évi szerződésének eldöntésében.

A hétvégén a Lotus egy területen azonban hátrányba kerül, Grosjean elmondása szerint a betiltásra került FRIC felfüggesztési rendszer volt a csapat egyik erőssége.

"Csak azért szorítunk, hogy ne veszítsünk többet, mint a többi csapatok. Tudjuk, néhány más rendszer sokkal összetettebb, míg mások egyszerűbbek; néhányan nem használják annyira, mint mi, néhányan jobban használják, így pontosan nehéz megmondani, hol állunk. Azt hiszem ki kell menni a pályára és minden kiderül."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: