DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Todt szerint nem unalmas az F1, de javítana rajta

Az FIA elnöke, Jean Todt elmondta, össze fog hívni egy ahhoz hasonló gyűlést a Formula-1 résztvevőivel, amelynek szükségességéről nemrégiben Luca di Montezemolo is beszélt.

A Ferrari elsőszámú embere szerint a sport válságba sodorja magát, ha tovább halad a jelenlegi úton, és lassan egyre több nézőt idegenít el magától. Todt nem tartja ennyire veszélyesnek a helyzetet, szerinte a csökkenő tévés nézettség csak a megváltozott fogyasztási szokások eredménye, de megerősítette, hogy hamarosan összehoz egy megbeszélést, amelyen felvázolják majd a sport jövőjének irányelveit.

 

"Asztal köré fogom hívni a szponzorokat, az újságírókat, az új média képviselőt, a szervezőket, a korábbi és jelenlegi versenyzőket valamint a csapatokat. A legérdekesebb felvetésekre is nyitott vagyok" - mondta a Gazzetta dello Sportnak.

 

"Ezt az FIA elnökeként mondom, anélkül, hogy Montezemolónak kellene válaszolnom, hiszen nagyon tisztelem az autóversenyzés résztvevőit, a Ferrari múltját, jelenét és jövőjét pedig különösen.

 



A Ferrari elnökének azon véleményével viszont nem ért egyet, hogy a versenyek túl unalmassá váltak volna az állandó benzinspórolás miatt.

 

"A hibrid hajtás a helyes irány, viszont nem tudtuk ezt megfelelően kommunikálni. A versenyzés jövője azonban ebbe az irányba halad" - reagált erre Todt. "De hogy unalmasabb lenne? Ilyet én nem látok, és azt sem, hogy bárki is elemelné a lábát a gázról az üzemanyag-spórolás érdekében. A versenyzés mindig a hatékonyság megtalálásáról szólt. Minél kevesebb benzin van a tankban, annál könnyebb az autó, és annál jobb tempóra képes."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: