DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Az ""óvodás" Vettel reagált Lauda kritikájára

Sebastian Vettel ugyan elismeri, hogy talán nem volt teljesen odaillő az a szópárbaj, amit Fernando Alonsóval a rádión keresztül lefolytattak az emlékezetes silverstone-i csatájuk során, de szerinte minden kritikát felülír, hogy a nézőknek remek szórakozást nyújtottak ezzel.

Közvetlenül a futam után Alonso is utalt, arra, hogy inkább a televízió előtt ülőknek, semmint a csapatnak és a versenyirányításnak szóltak a panaszaik, de a Mercedes elnöke, Niki Lauda mégis elfogadhatatlannak tartotta a pilóták ezen megnyilvánulásait.

 

Vettel azonban nem veszi magára a kritikákat. "Nem tudom, hogy [Fernando] pontosan miket mondott, de a csatánk fényében ez egyáltalán nem is érdekes. Szóltak, hogy panaszkodik rám, ezért gondoltam, hogy nekem is így kellene tennem. Talán kicsit egy óvodai vitához hasonlított, szóval értem, hogy Niki mit kifogásolt benne, de szerintem a rajongók kifejezetten élvezték" - mondta Vettel az AS-nek.

 



A négyszeres bajnokot ezt követően arról is megkérdezték, hogy minek tulajdonítja idei gyengélkedését, és hogy vajon hasonló problémák hátráltatják-e őt is, mint a Ferrarinál Kimi Raikkönent.

 

"Nem tudom, hogy Kiminek milyen problémái vannak, de szerintem ő az egyik legnagyobb természetes tehetséggel megáldott pilóta, aki már murván és jégen is megmutatta képességeit ralizás közben" - méltatta kollegáját.

 

"Engem nem csak a vezetési stílusom hátráltat. Több kiesésem is volt, de persze a tempó terén sem vagyok ott, ahol lenni szeretnék. Dolgoznom kell azon, hogy túllépjek ezen a helyzeten, ami szerintem sikerülni is fog."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: