DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

8 éve szabad volt? - Trulli még viselhette a FIFA-serleget

A Német Nagydíj előtt a legforróbb beszédtémát az szolgáltatja, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nem engedélyezte Nico Rosbergnek a FIFA világbajnoki trófeájának ábrázolását a sisakján.

Rosberg nagy lelkesedéssel mutatta be a foci-vb-t a hétvégén megnyerő német válogatottnak emléket állító fejvédőjét, ám annak mintázatát végül le kellett cserélnie, miután a FIFA felhívta rá a figyelmét, hogy tilos a trófea engedély nélküli ábrázolása. A helyére így most a csapat negyedik címét jelképező csillag került fel.

 

"Kár érte, mert szívesen viseltem volna magamon a trófeát, a srácok előtti tisztelgés jeléül. De természetesen tiszteletben tartom a jogi előírásokat" - írta Rosberg a Twitteren, amikor közzétette az új festést.

 



Ám érdekes fotó bukkant elő a történtek folyományaként. Több forrás is felhívta rá a figyelmet, hogy a 2006-os Francia Nagydíjon Jarno Trulli is sisakjára festtette az olasz válogatott által éppen megnyert trófeát, amelyet a Toyota akkori pilótája vígan használhatott is a teljes hétvége során Magny-Cours-ban.

 

A kép előkerülése nyomán többen megkérdőjelezték a FIFA következetességét, hiszen most olyan dolog miatt akadékoskodnak, ami nyolc évvel ezelőtt még megengedett volt.

 

A kettős mérce valódi okára még nem derült fény, ám könnyen lehet, hogy a közösségi média jelenti a választ. Hiszen 2006-ban, a Facebook és a Twitter előtti időkben Trulli talán még nyugodtan viselhette a mintázatot anélkül, hogy azt a FIFA képviselői közül bárki is észrevette volna, hiszen akkoriban még nem futhattak bele lépten-nyomon az világhálót böngészve abba, hogy éppen mire készül egy F1-es pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: