DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A hazai versenyére készülő Rosberg sajnálja Vettelt

A tavalyi év végéhez képest ellentétes irányba haladt Rosberg és Vettel szerencséje: egyikük a csúcsra tör, másikuk négy világbajnoki cím után zuhant ki a közvetlen élmezőnyből.

Nico Rosberg, aki házasságkötése, szerződéshosszabbítása és Németország világbajnoki címe miatt élete talán legjobb hetén van túl, arra is figyelmet fordított, hogy honfitársával, a németek négyszeres világbajnok sztárjával, Sebastian Vettellel foglalkozzon. A Red Bull négyszeres világbajnok versenyzője élete egyik legnehezebb szezonját teljesíti, hiszen az idény feléhez érve nemhogy a bajnoki címre, de egyetlen futamgyőzelemre sem volt esélye, s míg újonnan szerződtetett csapattársa már futamot is nyert és harmadik a bajnokságban, Vettel Bottas mögé szorulva csak a hatodik helyen áll.



 



 

"Egyértelmű, hogy nagyon nehéz lehet, ha hozzászoktál a sikerhez, ám többé már nem a tiéd a legjobb autó" - nyilatkozta Rosberg az APA hírügynökségnek. "Különösen azért, mert egyébként ilyen versenyképes" - tette hozzá elismerően a német, aki silverstone-i kiesését követően jelenleg négy ponttal vezeti a bajnokságot csapattársa, Lewis Hamilton előtt, azaz a lehető legjobbkor érkezik hazai versenyére, hiszen elkél a közönség támogatása a javításhoz.



 

Nemrég Vettel is elismerő szavakat szólt a nagy riválisról, az utolérhetetlen Mercedesről: "Jelenleg ők mindenek mértéke. A Red Bullnál és a Ferrarinál fel kell ismernünk, hogy az erőt tekintve messze le vagyunk maradva a Mercedestől. Ha nem hibáznak, elméletben akár az összes idei versenyt megnyerhetik" - idézte a svájci Motorsport Aktuell a négyszeres világbajnok szavait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: