DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hockenheim a Williams pályája lehet

A 2002-es pálya átalakítás során Hockenheim karaktere sokat változott. A régi pályát jellemző padlógázas egyenes, amely az erdő haladt át eltávolításra került, helyét egy szelídebb és sokkal kellemesebb aszfaltcsík vette át, amely két kilométerrel lett rövidebb.

Az új, Hermann Tilke által tervezett pálya jó versenyeknek adott otthont, a hatos és a nyolcas kanyar közötti területen lehet a legjobban előzni. A kör legérdekesebb része a stadionrész a kör vége felé. A kanyarok íveltek, így megtévesztően gyorsak és a hangulat a verseny napján fergeteges, hiszen a lelátók tömve vannak. A németek szeretik a saját zászlajukat és a kürtöket! Ez a verseny extra jelentőséggel bír a Williams számára 2014-ben, mivel ez a csapat motorpartnerének, a Mercedes-Benznek hazai verssenye. Egy jó eredménynek a csapatban mindenki még jobban örülne.

"Hockenheim nagyszerű verseny, a rajongók nagyon szenvedélyesek és sok ember kilátogat a pályára" - mondta el Bottas. "Előzni lehet, így jó versenyre lehet számítani. Azt hiszem ez a pálya feküdhet autónknak; a régi pálya még tökéletesebb lenne. Remélem, folytatni tudjuk azt a jó formát, amit az elmúlt három versenyen mutattunk, várom már a jó hétvégét és az újabb pontszerzést."




"Németország jó pálya, mivel több hellyel ellentétben itt könnyebb előzni, az egyenesek hosszúak és a DRS-t is igénybe lehet venni" - tette hozzá Massa. "A pálya jó leszorítóerőt igényel, különösen az utolsó szektorban, így ezen kell dolgoznunk. Sikerült egy jó autót építeni, így bízom benne, folytatni tudjuk a lendületet és jó teljesítményt tudunk nyújtani."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: