DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Erős teljesítményben bízik a Force India

A Sahara Force India a szezon tizedik versenyére, a Német Nagydíjra készül.

A csapat pilótája, Nico Hülkenberg hazai versenyére készülhet.

Nico, csak két pilóta szerzett pontot az idei évben minden versenyen, te vagy az egyik. Ez egy lenyűgöző statisztika.
Amikor ilyet mondanak, az arra emlékeztet, mennyire jól alakul szezonunk. Ugyan voltak pályák, ahol kissé szenvedtünk, mégis sikerült pontokat szerezni. Például Silverstone-ban az autó egyensúlya nem volt ideális, de így is négy ponttal távoztunk. Úgy érzem, Németországban sokkal pozitívebb teljesítményt tudunk nyújtani, különösen a lágy és szuperlágy abroncsokon.

Ez lesz hazai versenyed. Beszélj érzéseidről...
Nagyon nagy hét lesz és várom. Nagyon jól ismerem Hockenheimet, mert ez volt a hazai pályám, amikor gyermek voltam. Itt futottam 2005-ben első autóversenyem és jó emlékeim vannak innen a Formula-3-ból is. Mindig mozgalmas a verseny és a rajongók különleges hangulatot teremtenek. Sok támogatást mutatnak a német pilóták iránt.

Mesélsz a körről és a fő kihívásokról?
Számomra az egyes kanyar a legtrükkösebb. Gyors, több, mint 200 kilométer/órás sebességgel lehet teljesíteni és a kijáratánál ott van a kerékvető, ahol nagyon könnyű hibázni és elhagyni a pályát. A másik nagy jelentőségű rész a hátsó egyenes utáni hajtűkanyar. Ez egy nagyon kemény féktáv, könnyű mélyen menni és időt veszíteni. Azonban nagyszerű előzési lehetőség is adódhat itt. Mindig jó Hockenheimben versenyezni, jó show lesz a rajongóknak.




A mexikói Perez a silverstone-i futamon az első körben ütközött, Németországban sokkal jobb teljesítményben bízik.

Sergio, tesztelted az autót a silverstone-i verseny után. Mennyire volt eredményes?
Jó volt megérteni néhány problémát, amely a versenyen hátráltatott minket. Teszteltünk új aerodinamikai alkatrészeket is és a csapat majd az adatok alapján eldönti, melyiket használjuk Németországban. Úgy gondolom, Hockenheim egy teljesen más helyzet lesz; ez a pálya jobban fekszik majd autónknak és sokkal erősebb pozícióban lehetünk.

A szezon felénél járunk. Hogyan értékeled az eddig eltelt időszakot?
összességében nagyon pozitíven. Nagyszerű emlékeim vannak és néhány nagyon különleges eredmény, különösen a dobogós helyezés. Voltak nehéz versenyek, de összességében pozitív a helyzet. Szerettem volna még több pontot szerezni, de különböző tényezők ezt megakadályozták. Fontos dolog, hogy a szezon második felében is javuljunk.

Milyen gondolataid vannak a hétvégi, német futam előtt?
Ezen a pályán jól teljesíthetünk. A lágyabb keverékkel és a melegebb hőmérsékletben érdekes verseny lehet. Tetszik a pálya, különösen az utolsó szektor, a stadionrész. Szeretek támadni ezekben a kanyarokban és itt sok időt lehet találni. Sok időt töltöttem pályafutásom során Németországban, így mindig jó visszatérni ide.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: