DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sutil hazai versenyén áll(hat) rajthoz

A Német Nagydíj nemcsak Adrian Sutil hazai versenye, hanem a Sauber F1 Team csapaté is, mivel a Hockenheimring csupán három órás autóútra fekszik a német határtól. Ennek következtében hagyományosak sok svájci szurkoló is elutazik erre a versenyre.

"A Hockenheimring az a pálya, amelyet mindig nagyon szerettem" - mondta el Gutierrez. "Nagyszerű emlékeim vannak innen, mivel pályafutásom korai szakaszában minden szériában versenyeztem itt. 2010-ben a GP3-as versenyt nyertem meg. Hockenheim néhány egyenest tartalmaz, amely kihívást jelenthet számunkra. Technikás pálya, gyors kanyarjaival és a hosszú egyenes utáni hajtűkanyarral. A stadionrészbe egy nagyon gyors kanyarral lehet beérkezni és az ezt követő Sachskurve nagyon trükkös. A célvonal előtti két kanyar is nagyon érdekes, így azt hiszem, ez lesz a pálya legfontosabb része. Emellett nagyon tetszik Hockenheim hangulata, mivel általában sok a rajongó itt, akik minket, pilótákat nagyon támogatnak."

A legfrissebb pletykák szerint Sutil még a Német Nagydíj előtt távozik a csapattól, de erről hivatalos bejelentés még nem történt. Amennyiben ez nem történik meg, akkor a pilóta rajthoz állhat hazai versenyén.




"Hockenheim hazai versenyem és ezért különleges esemény" - mondta el a német. "Várom már a hétvégét. Azonban nem versenyeztem itt 2010 óta. Nagyon izgalmas napok állnak előttem, mivel több vendéggel és szponzorral fogok találkozni. Tetszik a pálya és egészen jó emlékeim vannak innen. Sokat versenyeztem Hockenheimben és remélem, rajongóimnak sikerül jó eredményt elérni és megfelelő teljesítményt nyújtok a csapatnak."


A hétvégén a csapat tesztpilótája újra lehetőséget kap.

"Először vezethetek Formula-1-es autót Hockenheimben" - tette hozzá van der Garde. "Mivel a pálya egészen közel fekszik Hollandiához, remélem több holland zászlót is láthatok majd a pálya körül. Tetszik ez a pálya. A Formula-3-ban sokat versenyeztem itt, legutóbb 2012-ben a GP2-es mezőnnyel voltam itt. Pole pozíciót szereztem, így várom a visszatérést és várom, hogy a C33-mal először vezethessek itt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: