DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Butaság lenne azt mondani, hogy már nincs esélyem

Ugyan jelentős hátrányban van a bajnokságban, de Sebastian Vettel szerint még nem lenne helyénvaló kijelenteni, hogy már minden esélye elúszott az idei címvédésre.

Az idén eddig csak két dobogót jegyző német a 6. helyre csúszott a tabellán, csapattarása is előtte áll, a listavezető Nico Rosberghez képest pedig már 95 pont a lemaradása, aminek ledolgozásához szélsőséges esetben is legalább négy futam kell. A Vettelnél szintén több ponttal rendelkező Fernando Alonso Silverstone-ban végleg elásta az idei esélyeit, a német azonban még nem akarja ezt kijelenteni, különösen nem hazai futama előtt.

 

"A pontokat és a matematikát nézve még mindig harcban vagyunk a világbajnoki címért, ezért butaság lenne azt mondani, hogy már semmi esélyünk" - mondta Vettel. "Persze reálisan nézve a Mercedesnél olyan helyzetben vannak, amelyből akár minden versenyen kettős győzelmet szerezhetnek anélkül, hogy bárki is megzavarná őket. De nyilván csak akkor, ha a dolgok jól alakulnak számukra."

 



"A mi célunk az, hogy felzárkózzunk, és minél előbb legyőzzük őket, de a lemaradásunk jelentős, ezért nehéz rövid idő alatt ezt megtenni. A szezon egyetlen pontján sem frusztráltam magam azzal, hogy túlságosan is a bajnoki tabellára koncentráljak, csak versenyről versenyre gondolkodtam és próbáltam kihozni a legtöbbet magamból és az autóból."

 

Jelen állás szerint Vettelnek győzelmet is nehéz lesz szereznie az idei szezonban, olyan pedig 1998 év Jacques Villeneuve óta nem fordult elő, hogy egy címvédő a következő évében egyszer se jusson fel a dobogó tetejére.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: