DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sutil azonnali távozásáról beszélnek...

A hírek szerint évközi pilótacserére készül a Sauber - egyes források azt állítják, Adrian Sutilt már menesztette is a csapat, helyét pedig a hétvégi Német Nagydíjtól a tesztpilóta Giedo van der Garde veheti át.

Az értesülést az NBC Sports Network egyik újságírója, Jason Swales is megerősítette, aki szerint érdekes napok következhetnek az F1-ben, hiszen a Saubernek még a hétvége előtt be kell jelentenie a pilótacserét. A feltételezéseknek további alapot ad, hogy Sutil a napokban minden előzetes jelzés nélkül törölte profilját a Twitteren.

 

Sutil a Force Indiával lehúzott hosszú évek után változatosságot keresve az idei évre váltott csapatot, a tavalyi szezon végén szárnyaló Sauber azonban pechjére gödörbe került, és fennállásának legrosszabb évkezdetét teljesíti azáltal, hogy az első kilenc futamon még egyetlen pontot sem szerzett.

 



Eddig sem érezhette biztonságban a jövőjét sem Sutil, sem pedig csapattársa, Esteban Gutierrez, hiszen több versenyző is az istálló kötelékébe került az elmúlt időszakban, akik egyértelműen a pilótaülésekre pályáznak. Egyikük az a Giedo van der Garde, aki tavalyi caterhames debütálása után igazolt tartalékként a hinwiliekhez, és az idei évben már Bahreinben, Kínában, Spanyolországban és Nagy-Britanniában is pályára léphetett az első szabadedzésen, emellett pedig a teszteken is lehetőséget kapott.

 

Ha valóban megtörtént a pilótacsere, akkor az elkövetkező napokban erre biztosan fény fog derülni - ebben az esetben Sutil éppen hazai nagydíja előtt veszítené el az ülését.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: