DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Boullier: Dennis szavaiba túl sokat magyaráztak bele

Eric Boullier határozottan cáfolta, hogy főnöke, Ron Dennis Jenson Button elküldésére célzott volna a Brit Nagydíj előtt.

Mint az köztudott, a Brit Nagydíj előtt Ron Dennis egy interjúban arra biztatta versenyzőjét, Jenson Buttont, hogy próbálkozzon keményebben, amit sokan úgy értelmeztek, hogy 2009 világbajnokának napjai meg vannak számlálva a McLarennél. A csapat versenyigazgatója, Eric Boullier viszont úgy érzi, hogy főnöke szavait túlinterpretálták, és olyan dolgokat is belemagyaráznak ebbe a mondatba, amit Dennis egyáltalán nem akart még csak sugallni se:



 

"Először is, ez egy olyan sztori, ahol nincs is sztori, ha mondhatom ezt" - nyilatkozta Boullier az ominózus mondat kapcsán az ESPN-nek. "Megvitatták, megtárgyalták, újratárgyalták, majd újravitatták, érzelmesen, szenvedélyesen, amit csak akarunk... Én viszont azt szeretném elmondani, hogy Ron hagyományosan mindig mindenkit igyekszik ösztönözni. Versenyzőtípus, nyerni szeret, nyerni akar. Ami Jensont és persze Kevint illeti, nagyon elégedett vagyok a versenyzőink idei teljesítményével."



 



 

Boullier azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem lepődött meg Dennis szavain, melyek szerinte csakis Button ösztönzését szolgálták: "Magát és a többieket is a helyes irányba kell terelnie, épp ezért nem döbbentem meg. Ha megnézzük az eredeti interjút, egyértelmű, hogy nem volt ilyen rossz ez a megjegyzés, csakhogy a kontextus egy kissé megváltozott" - mondta Boullier néhány nappal ezelőtt, hozzátéve, hogy többet nem kíván nyilatkozni a kérdésről:



 

"Mindenkit ösztönözni akar, és így is tesz. A vállalatnál mindenki, a versenyzők éppúgy, mint az alkalmazottak, mindannyian érezzük a pozitív nyomást: hamarosan újra győzni fogunk. Ezek voltak az utolsó szavaim erről a kérdésről."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: