DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez: Rontja a nézettséget, hogy előre tudjuk, ki nyer

Sergio Perez szerint a Formula-1-nek elsősorban több győztesre lenne szüksége a nézettség javításához, a Mercedes-dominancia, és az a tény, hogy az elmúlt 23 futamon csak két csapat négy versenyzője tudott nyerni, rontja a szórakozást.

A Formula-1 vezetése mindent megtesz azért, hogy izgalmasabbá, látványosabbá, azaz a nézők számára vonzóbbá tegye a sportágat: a legújabb módosítások közt a safety car mögötti állórajt bevezetése és a mesterséges szikrázás szerepel. Sokan úgy vélik azonban, hogy semminek nem lehetne olyan jótékony hatása, mint annak, ha a győzelmekért nem egy, hanem legalább 3-4 csapat küzdhetne. Így van ezzel Sergio Perez is, aki szerint a költségcsökkentés és a technikai szabályok letisztázása hozhatna fordulatot a csökkenő nézettségi tendenciában:



 

"A Formula-1 azon dolgozik, hogy szórakoztatóbb legyen, azt hitszem, ennek a legjobb módja az lenne, ha több csapatnak lenne lehetősége arra, hogy a győzelemért harcoljon" - nyilatkozta Perez a GPUpdate-nek. "Jelenleg mindenki tudja, hogy 99 százalék eséllyel melyik csapat nyer vasárnap. Persze minden versenyző szívesen cserélne Lewisszal és Nicóval, rajongóként viszont ez nem jó, mert unalmassá teszi a dolgokat."



 



 

Utoljára igazán komoly változatosságot a 2012-es szezon eleje hozott, amikor az első hét versenyt hét különböző pilóta nyerte - az azóta eltelt 41 futamon nyolc különböző pilótát intettek le az első helyen, az elmúlt 23-on pedig csak négyen tudtak nyerni: Vettel 11-szer, Hamilton 6-szor, Rosberg 5-ször, Ricciardo pedig egyszer. Perez szerint ennél mindképp többre lenne szükség, jó lenne, ha a középcsapatok is odaérhetnének:



 

"Nagyszerű dolog lenne, ha a Force India, a Williams vagy a Sauber is képes lenne egy Mercedes-szintű csapattal harcolni. Nem mondom, hogy a Force Indiának világbajnoki címet kell szereznie, de az jó lenne, ha legalább a lehetőség meglenne arra, hogy egy nagy eredményért, egy győzelemért harcoljunk. Nemcsak a csapat, hanem a Formula-1 is jól járna ilyen végeredményekkel."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: