DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Most nem számít, mi lesz 2016 után

Fernando Alonso leszögezte, hogy jelenleg csak az érdekli, hogy sikerüljön csapatával, a Ferrarival előrelépni, és nem foglalkozik a jövőjét firtató kérdésekkel.

A Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso az idei szezonban is jó teljesítményt nyújt, ám az F14T és a Ferrari-turbó hiányosságai miatt a győzelem egyelőre álom maradt számára, sőt a dobogót is csak egyszer tudta elérni eddig. A kétszeres világbajnok esetleges távozása folyamatosan téma a sajtóban: a McLaren nem is titkolja érdeklődését, de pár hónappal ezelőtt a Mercedesszel, tavaly pedig a Red Bull-lal is szóbahozták a spanyolt.



 

Alonso, akinek 2016-ig szól jelenlegi szerződése a csapattal, egyelőre nem kívánt arról beszélni, mi lesz vele a jövőben: "Nem sokat gondolkodom a hosszú távú dolgokon, mivel jelenleg fontosabb kérdésekkel kell foglalkoznunk" - mondta nemrég a spanyol, amikor arról kérdezték, hol folytatódhat Formula-1-es karrierje. "Segíteni akarok a csapaton, a lehető legtöbb pontot szeretném megszerezni."



 



 

"A lehető legnagyobb erőfeszítésre, koncentrációra és csapatmunkára van szükségem ahhoz, hogy a jövő évi autón fejleszteni tudjunk. Az, hogy mi lesz 2016 után, egyelőre koránt sem a legfontosabb kérdés, majd meglátjuk, mi a legjobb megoldás" - mondta Alonso, aki elmondása szerint bízik a nemrég új irányról beszélő Marco Mattiacci csapatfőnökben:



 

"Nem tudunk többet tenni annál, mint hogy keményen dolgozunk, és megbízunk a változtatásokban, és a csapat tagjaiban. Mindig van egy követendő program, egy irányvonal, ami olykor helyes, olykor pedig nem. De össze kell tartanunk, és bízni abban az irányban, amit Mattiacci, vagy az erről döntő emberek jónak gondolnak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: