DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Jöhet a Londoni Nagydíj

A brit kormány törvénymódosítása értelmében immár szabaddá vált az autó- és motorversenyek rendezése az ország közútjain, ami utat nyit a Formula-E és az F1 londoni futamai előtt is.

A Londoni Nagydíj ötlete már évekkel ezelőtt felmerült Bernie Ecclestone-ban, aki szerint talán még a monacói csillogásnál is különlegesebb körítést jelentene az F1-nek a Big Ben és a Buckingham Palota közelsége. A pálya vonalvezetésére már tervek is születtek, ám a megvalósítás elakadt, hiszen az ország törvényei szigorúan korlátozták a közutak használatát versenyek lebonyolítása céljából.

 

Ennek enyhítésére már februárban született egy módosítás, most azonban teljesen eltörölték a tilalmat az ország területén, így minden akadály elhárult a versenyrendezés elől, ami elsősorban a jövő tavasszal a brit fővárosba látogató Formula-E miatt volt fontos, de kilátásba helyeztek már több közúti raliversenyt is.

 

A törvénymódosításról a brit miniszterelnök, David Cameron beszél, stílusosan éppen a Williams istállónál tett pénteki látogatása alatt, amikor a grove-i csapat megnyitotta új részlegének, a Williams Advanced Engineeringnek a központját.

 



"Bejelenthetem, hogy mostantól több közúti versenyt fogunk rendezni Nagy-Britanniában. Úgy véljük, ez hasznára válik majd a brit motorsportnak. A több verseny, és több esemény révén több pénz áramlik be az országba, amely csak további sikerekhez vezet majd ebben a különleges iparágban" - nyilatkozta Cameron.

 

Vélhetően a következő hetekben és hónapokban új lendületet kap a Formula-1 londoni versenyének terve is, de ezzel egy időben a kritikusok hangja is felerősödhet, hiszen legalább ugyanannyian vannak az új szabály pártolói, mint azok, akik számára kellemetlenséget okoz majd a zaj és a napokra lezárt útszakaszok.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: