DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A FRIC betiltását nem fogják elhalasztani

A Formula-1-es mezőny élcsapatai készek arra, hogy a FRIC felfüggesztést eltávolítsák autójukról a Német Nagydíjra, így valószínűleg nem fogják egyhangúlag elfogadni a rendszer betiltásának elhalasztását.

Az FIA műszaki küldötte, Charlie Whiting levelet írt minden csapatnak és jelezte, az irányítótestület vizsgálata alapján a FRIC rendszer nem felel meg a jelenlegi műszaki szabályoknak.

Ez azt jelenti, hogy a csapatok panasszal élhetnek azon riválisaik ellen, akik a FRIC rendszert használják és ezt követően a versenybíráknak kell eldönteniük, az autó szabályos-e, vagy nem.

Whiting azonban közölte, ha minden csapat egyetért abban, hogy a riválisok ellen nem tesznek bejelentést, akkor az FIA elhalaszthatja a rendszer betiltását.

Egyes források szerint több csapat -, így a Red Bull, Mercedes, Ferrari, McLaren, Lotus és a Williams - már jelezték, nem fognak panasszal élni, ha a riválisok a FRIC rendszert használják.




Az Autosport azonban úgy tudja, hogy a többi csapat nem támogatja ezt az elgondolást és talán készen állnak a riválisok ellen panaszt tenni, ha azok FRIC rendszert használnak a Német Nagydíjon. Amennyiben az óvás lehetősége fennáll, úgy a Formula-1 élcsapatai minden bizonnyal eltávolítják autójukról a megoldást.

A végső bejelentés az ügyről a jövő héten várható.

A legtöbb csapat a héten lezajlott szezon közbeni teszten Silverstone-ban már nem használta a rendszert, miután az FIA kedden bejelentette, betiltásra kerül a megoldás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: