DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marmorini távozik a Ferraritól?

A 2014-es szezon féléhez közeledve a Ferrarinál újabb változás történhet a csapatfőnök, Stefano Domenicali leváltása után.

Szerdán az a hír kapott szárnyra, hogy a Ferrari motorfőnöke, Luca Marmorini már nem dolgozik maranellói irodájában.

"Nem nyilatkozom erről" - közölte az olasz márka szóvivője még Silverstone-ban. "Csapatunk különböző területein végzünk átszervezést és ha lesz bejelentenivalónk, akkor megtesszük."

Elképzelhető, hogy a Ferrari Marmorini helyére egy vállalaton belüli szakember kerül. A csapat ugyanezt tette, amikor a csapatfőnök, Stefano Domenicali távozott a szezon közben.

A korábbi hírek szerint Marmorini fiatal helyettese, Mattia Mariz léphet a helyére, de a legfrissebb feltételezések arról szólnak, hogy Lorenzo Sassi kaphatja meg a munkát.

"Kell valamit bejelentenünk? Nem" - közölte Marco Mattiacci. "Javulásra van szükség? Folyamatos javulásra, igen."




Marmorini először 1990-ben csatlakozott a Ferrarihoz. 1999-ben a Toyota felkérését elfogadva a japán autógyártónak készített erőforrást ahhoz a Formula-1-es autóhoz, amellyel három évvel később bemutatkoztak a sportban. A japán csapatnál Marmorini műszaki igazgatói pozíciót töltött be. 2009-ben a Toyota távozott a Formula-1-ből és az olasz szakember visszatért a Scuderiához, ahol a motor- és elektronikai részleget vezette.

Az olasz Autosprint közben arról számolt be, hogy három, kevésbé ismert mérnök kezdte meg a munkát a Ferrarinál, akik a Mercedestől érkeztek.

Egyikük egy "fiatal francia mérnök", közölte Alberto Antonini újságíró.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: