DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz Jr: Tárgyalok a Caterhammel, de a cél a Toro Rosso

Az egykori rali-világbajnok fiát, Carlos Sainz Jr-t a Caterham tulajdonoscseréje óta többször szóba hozták a sereghajtó csapattal, egyes feltételezések szerint már a soron következő Német Nagydíjon autóba ülhet. A 19 esztendős versenyző a spanyol AS-nek megerősítette, valóban megbeszéléseket folytat a Caterhammel.

"Igen, valóban voltak megbeszéléseink a Caterham csapattal, de semmi sem hivatalos" - árulta el az ifjabbik Sainz az AS napilapnak. A Formula.hu is beszámolt róla, hogy egy másik spanyol sportújság, az El Mundo Deportivo szerint tárgyalások folytak a Caterham új tanácsadója, Colin Kolles, a Red Bull juniorprogram vezetője, Helmut Marko, valamint idősebb Carlos Sainz között, a fiatal versenyző pedig már a Német Nagydíjon elfoglalhatja Kamui Kobayashi helyét - amiért cserébe a Red Bull elengedné a Caterham tartozásait, amelyek az osztrákok által biztosított sebességváltók miatt halmozódtak fel. Az AS szerint voltak tárgyalások, de nem sikerült megegyezni, ezért Sainz idén csak pénteki szabadedzéseken ül majd autóba, de nem a Caterham, hanem a Toro Rosso színeiben.

 



A spanyol a Red Bull B-alakulatát nevezte meg valódi céljának. "A tárgyalások nem változtatnak semmin, mert a szándékom ugyanaz marad: a Toro Rossónál versenyezni a jövőben. Ha ehhez a Caterhamnél kell vezetnem, akkor boldogan megteszem. A lehetőség megvan, de a Red Bull dönt. Nekik és a Caterhamnek kell megegyezni."

 

"Az F1-es kilométerek gyűjtögetése mindig segít. Nem számít, mennyire jó a csapat. Ha rám gondoltak, az azt mutatja, hogy valamit jól csinálok" - fogalmazott Sainz. Ha idén beül a Caterhambe, Forma-1-es pályafutása hasonlóan indulhat, mint Daniel Ricciardóé, a Red Bull jelenlegi versenyzőjéé: az ausztrál 2011 közepén az akkori leggyengébb alakulathoz, a HRT-hez csatlakozott, a következő évet pedig már a Toro Rosso színeiben kezdte meg.

 

Carlos Sainz Jr most mindenesetre Forma-1 helyett a Formula Renault 3.5 szériára koncentrál, hétvégén kerül sor a bajnokság hatodik fordulójára a Nürburgringen. Sainz jelentős, 33 pontos előnnyel áll a tabella élén. Újabb egybeesés Ricciardóval, hogy az ausztrál is a WSR-ben versenyzett, mikor szezon közben a HRT-be került. Ricciardo ráadásul a kisebb géposztály maradék versenyein is rajthoz állt, miközben már királykategóriás versenyző volt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: