DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egyes problémák hosszú ideje jelen vannak a Ferrarin

A Ferrarinál mindent próbálnak javítani, ami javítható az autón, de Marco Mattiacci szerint különösen mélyre kell hatolni olyan gondok kiküszöböléséhez, amelyek már évek óta nehezítik a csapat életét.

Az istálló csapatfőnöke szerint a legutóbbi fejlesztések mind beváltak az autón, bár a Brit Nagydíjon ennek hatását nem mérhettük fel pontosan, hiszen a pilótáik a mezőny végéről rajtoltak. Fernando Alonso nyilatkozata azonban beszédes volt a futam után, hiszen azt mondta, akár a pole-ból, akár az utolsó helyről rajtol, mindenképpen a 6. helyen intették volna le.

 

"Azt kell mondanom, az előző futamokra szállított számos aerodinamikai fejlesztésünk mind pozitív hatással volt a teljesítményünkre, ami remek kiindulási pontot jelent a múltbeli helyzethez képest" - nyilatkozta Mattiacci. "Persze időre lesz szükségünk. Vannak olyan problémák, amelyek hosszú ideje jelen vannak az autón, de próbáljuk javítani, ami javítható. Fernando tudatában van mindennek."

 



A csapatfőnök Silverstone-ban arra is utalt, hogy a jövő évre "másmilyen csapatot" igyekszik faragni a Ferrariból, ám a híresztelt személyi változásokat illetően nem akar állást foglalni, s elmondása szerint elsősorban az autót érintik majd az átalakítások.

 

"Műveleti szempontból nem hiszem, hogy bármit is tehetnénk, ami által azonnal javulna az autó teljesítménye. A technikai oldalt illetően viszont mindent megteszünk, a mérnökeink pedig tisztában vannak a feladattal" - jelentette ki az olasz.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: