DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo már várja, hogy Vettel visszanyerje a formáját

Daniel Ricciardo tisztában van vele, hogy Sebastian Vettel idén egyelőre még nem mutatta meg legerősebb oldalát a pályán, de egyáltalán nem fél attól a pillanattól, amikor a négyszeres bajnok magasabb fokozatra kapcsol.

Az ausztrál kilenc futamot követően pontok tekintetében is jobban áll Vettelnél és kétszer több dobogót is jegyez, köztük az ő nevéhez fűződik a csapat idei egyetlen győzelme is. Azt Ricciardo már maga is elismerte, ő sem számított arra, hogy a németnek problémát okoznak majd az új autók, de biztos benne, hogy hamarosan egyenlőbbé válik majd kettőjük harca.

 

"Javulni? Jobbá válni?" - ismételte a Vettelre vonatkozó újságírói kérdéseket a silverstone-i teszt után. "Nem vagyok benne biztos, hogy ezek rá a megfelelő szavak, hiszen eddig is nagyszerű versenyző volt, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan visszatér a régi formája."

 

"Már Németországban nagyon sikeréhes lesz, hiszen meg akarja majd mutatni a hazai szurkolóinak, hogy bármire képes. Izgatottan várom, hogy ez megtörténjen, hiszen ezáltal csak még többet hozna ki mindkettőnkből."

 



Ha csapattársától nem is, a közelgő Német Nagydíjtól már kicsit tart Ricciardo, hiszen a hockenheimi egy újabb olyan pálya lesz, amely nem fekszik majd különösebben a Red Bullnak.

 

"Van ott néhány hosszú egyenes, szóval papíron nem ez a pálya fog feküdni nekünk a legjobban. A harmadik szektorban jók lehetünk, de az első kettőben biztosan ott fogunk hagyni némi időt. Szerintem Budapestre már optimistábban készülhetünk. Próbálunk folyamatosan javulni, de egy éjszaka alatt nem fogunk egy tonnányi lóerőt találni" - nyilatkozta az ausztrál.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: