DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Patrick Head szerint a Mercedes a helyes utat választotta

A Williams csapat társalapítója elismerését fejezte ki a Mercedesnek azért, mert az istálló hagyja pilótáit versenyezni egymással. Head elmondása szerint a Williams is mindig így tett.

A most 68 éves mérnök 1977-ben kóstolt bele a Formula-1-be, amikor Frank Williamsszel közösen megalapították csapatukat, amely három évvel később már világbajnoki címet nyert. 2012-ben Head ugyaninnen, a Williamstől vonult vissza. Azóta ritkán jelenik meg a versenyeken, a Brit Nagydíjon azonban a Mercedes dominanciájáról beszélt a német Auto Motor und Sportnak.

 

"Egy csapatnak, amely olyan domináns, mint ők, kötelességük van a sport irányába" - utalt Head arra, az ilyen istállóknak gondoskodniuk kell arról, hogy versenyzőik szabadon küzdhessenek egymással. "A Williams és McLaren tudja ezt, és mindig eleget is tettünk neki. Gyakran nagy árat fizettünk érte."

 



A szakember azonban egy kivételt is kiemelt. "A Ferrari volt az egyetlen, amely a Schumacher-korszakban azt hitte, hogy fontosabb a sportnál." Headet arról is megkérdezték, nem vágyik-e vissza a Forma-1-be. "Esélytelen. Most megyek vitorlázni" - válaszolt ő. A versenyen egykori csapata, a Williams évek óta legjobb eredményét ért el azzal, hogy a finn Valtteri Bottas a dobogó második fokára állhatott.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: