DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Merész pletykák: Sainz váltja Kobayashit

A Red Bull pártfogoltja, Carlos Sainz Jr a legújabb hírek szerint a Caterhammel mutatkozhat be a Forma-1-ben. Spanyol források szerint erre nem jövőre, hanem már a következő versenyen, Hockenheimben sor fog kerülni.

Egy pontosan továbbra sem ismert üzleti kör, amelynek tanácsadója Colin Kolles, a Brit Nagydíj előtt vásárolta meg a Caterham csapatot addigi tulajdonosától, Tony Fernandestől. A Formula.hu is beszámolt a feltételezésekről, melyek szerint az istálló a Red Bull-lal szövetkezhet, és az energiaitalosok új tehetsége, Carlos Sainz az ő színeikben csatlakozhat a száguldó cirkuszhoz. Sainz jelenleg a Formula Renault 3.5 bajnokságának éllovasa. A források véleménye abban különbözik, hogy a bemutatkozás mikor történik majd meg.

 

Az El Mundo Deportivo szerint komoly tárgyalások folynak a Red Bull Racing tanácsadója, Helmut Marko, Colin Kolles és a 19 éves versenyző édesapja, Carlos Sainz között, a Red Bull-növendék pedig már következő versenyhétvégén autóba ülhet Kamui Kobayashi helyén. A címvédő istálló és a sereghajtó csapat bizonyos mértékig már most is együttműködik: az RBR szállítja a Caterham sebességváltóját, emiatt pedig a szóbeszéd szerint jelentős tartozás halmozódott fel Kollesék oldalán. Sainz Jr érkezésével ezt a tartozást engednék el. Az El Mundo Deportivo a versenyzőhöz közeli forrásra hivatkozva kiemelte, csak egy lehetőségről van szó, amit a jövőben mérlegelni kell.

 



Egy másik sportnapilap, az AS ennél is többet vél tudni: szerintük a hockenheimi debütálás lehetősége valós volt, de nem sikerült megegyezésre jutni. Sainz idén csak pénteki szabadedzések keretében fog autóba ülni - ám nem a Caterhambe, hanem a Toro Rossóba. Pilótaként jövőre csatlakozik majd a mezőnyhöz.

 

Érdekes egybeesés, hogy a Red Bull jelenlegi versenyzője, Daniel Ricciardo is hasonló módon mutatkozott be a Formula-1-ben: a WSR-ben vezető ausztrál 2011 közepén, a Brit Nagydíjtól fogva az akkori leggyengébb csapat, a HRT autójába ült.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: