DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Szám szerint: Győzedelmes évek - élre törhet a Mercedes

Vajon melyik évben, és melyek voltak a legerősebb, legdominánsabb, győzelmet győzelemre leghatékonyabban halmozó csapatok? Az évekre bontott listára kerüléshez a csapatoknak legalább futamaik felét meg kellett nyerniük, tehát 50%-os győzelmi arányt kellett hozniuk!

Az idei szezon favoritja, a Mercedes GP már a második (!) helyen áll minden idők legeredményesebb csapatai között - legalábbis jelenleg. Sokan fejből tudják, melyik volt eddig a legerősebb F-1-es gárda, természetesen az 1988-as McLaren Honda, a legendás Sennával és Prosttal. Ebben az évben 19 futamot rendeznek, tehát a Mercedesnek az összes hátralévő versenyt is meg kell nyernie (!), hogy megdöntse a rekordot.



 



 

Ez két lépésben történhet meg: először be kell állítaniuk az új rekordot, amire a 17. futamig, tehát az Egyesült Államok Nagydíjáig kell várniuk, és ha azt is megnyerik (akárcsak az addigi hetet), akkor 16-ot nyertek 17 versenyből, ami 94.12 %. Ez lehet a pont, ahol előre kerülhetnek. Másodszor pedig az utolsó két verseny megnyerésével meg is kell védeniük az első helyet! De ha csak még egy alkalommal előfordul 2014-ben, hogy átengedik bármely vetélytársuknak a futamgyőzelmet, akkor oda a rekorddöntés lehetősége...



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: