DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Szerencse nélkül csak másodikak lehetünk

Hiába a Williams elmúlt futamokon nyújtott egyre erősebb formája, Valtteri Bottas szerint ez még mindig kevés ahhoz, hogy komoly kihívást jelentsenek a Mercedes számára ebben a szezonban.

A finn az elmúlt két futamon dobogóra állhatott, és noha a Red Bull Ringen nem tűnt vészesnek a grove-iak lemaradása, a Brit Nagydíjon Lewis Hamilton mögötti 30 másodperces hátrányát Bottas fájóan soknak érezte.

 

"A Mercedes még mindig lényegesen jobb tempóval rendelkezik, mint mi. Ausztria talán külön történet volt, de Silverstone-ban bármit is csinálunk, mindenképpen a második hely lett volna a maximum számunkra. Szerencsére is szükségünk van ahhoz, hogy eléjük kerüljünk. Idén nehéz lesz legyőzni őket" - vette tudomásul.

 



A riválisok számára apró reménysugár lehet az FIA legutóbbi döntése, miszerint akár már a jövő hétvégi Német Nagydíjtól betilthatják azt a trükkös felfüggesztést, amely a feltételezések szerint a Mercedes autóin működik a leghatékonyabban. Bottas reméli, hogy ez segíthet a Williamsen, de nem számít nagy fordulatra.

 

"Igen, talán egyes csapatokat jobban érinthet, mint minket" - mondta bizakodva. "De nem tudhatom biztosan, hogy mi fog történni, majd meglátjuk. Bármilyen döntés is születik, számunkra nem jelent gondot, és egyébként sem hiszem, hogy ez kulcsmomentum lenne a szezonban."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: