DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nyerésre áll? Újabb vallomás Ecclestone mellett

A Formula-1 legnagyobb tulajdonrészét birtokló CVC vezetője, Donald Mackenzie is Bernie Ecclestone mellett vallott Münchenben.

A CVC társalapítója és igazgatója, Donald Mackenzie az elmúlt időszakban nem épp pozitívan nyilatkozott Bernie Ecclestone-ról, aki többek közt arra is figyelmeztetett, hogy a vesztegetési ügye miatt el is veszítheti az F1 élén betöltött kulcspozícióját. Ezek után sokan kíváncsian várták, mit mond majd a müncheni bíróságon, ahová tegnap tanúként idézték be Bernie Ecclestone ügyében, aki vád szerint majd egy évtizeddel ezelőtt megvesztegette az azóta már bebörtönzött Gerhard Gribkowskyt annak érdekében, hogy a BayernLB bank által birtokolt F1-es tulajdonrész egy Ecclestone-nak megfelelő vevőhöz kerüljön, aki a száguldó cirkusz élén tartja a brit üzletembert.



 



 

Mackenzie vallomása szerint viszont szó sem volt erről, Ecclestone nem kérte a CVC-t arra, hogy továbbra is ő vezethesse a Formula-1-et: "Sosem mondta, hogy ezt várná" - mondta Ecclestone, aki Mackenzie szerint csak annyit szögezett le, hogy ha szeretnék, hogy maradjon, akkor valószínűleg maradni is fog.



 

Mackenzie emellett Gribkowsky jelleméről hasonlóan nyilatkozott, mint korábban Ecclestone ügyvédei, arrogáns, önhitt férfiként írták le őt, azt viszont egyértelműen tagadta, hogy Ecclestone örült volna annak, hogy a CVC alacsony áron jutott hozzá az F1 kereskedelmi jogaihoz. A cég vezetője így idézte fel az akkor történteket, amikor a CVC egymilliárd dollárra becsült fel a jogok értékét: "Tiszta szívből nevetni kezdett, és azt mondta, hogy ne pazaroljam se az ő idejét, se a részvényesekét" - mondta Ecclestone-ról, aki elmondása szerint később egy papírdarabot csúsztatott át az asztalon a következő szöveggel: "Kétmilliárd."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: