DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jól sikerült a Pirelli új abroncsának tesztje

A Pirelli új, 18 colos abroncsai kerültek a figyelem középpontjába Silverstone-ban, amikor a Lotus F1 Team tartalékpilótája, Charles Pic szerdán délelőtt kipróbálta azokat a pályán.

Pic nem sokkal kilenc óra után hagyta el a boxutcát a Lotus E22-re szerelt új, 18 colos abroncsokkal és 14 kört teljesített a silverstone-i pályán. A gumikoncepció kipróbálásának célja sokkal inkább az esztétikai megjelenést szolgálta, nem pedig a teljesítményt.




"Véleményünk szerint az új abroncsok remekül mutattak a Lotuson és a reakciók már érkeznek a világ minden pályáról" - közölte a Pirelli Motorsport igazgatója, Paul Hembery. "Ezek csak prototípusok, de ha a csapatok úgy döntenek, szeretnének ebbe az irányba haladni, van kapacitásunk arra, hogy ezen a területen fejlesszünk és rövid időn belül egy gyártásra kész változattal álljunk elő. Sok véleményt hallottunk már és várjuk, hogy alaposan megvitassuk a különböző véleményeket a következő hetekben és hónapokban. Habár a teljesítmény nem volt lényeges, az új abroncsok pontosan az elvárások szerint működtek, így egyértelműen lehetőség van egy óriási fejlesztési görbére. Ezek az új abroncsok a teszt céljait szolgálták, de természetesen sikerült sok munkát elvégezni a jövő évre, valamint rövidebb távra is, miután a két nap során a Ferrari, Marussia, Lotus és a Red Bull is gumitesztet hajtott végre. Sokat tanultunk a korábbi, bahreini és barcelonai gumitesztből is, most már sokkal céltudatosabb munkát tudtunk végezni 2015-re a gyors és megterhelő pályán."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: