DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bianchi: Nincs esélyem a Ferrarinál

A Ferrarihoz behívott Jules Bianchi beismerte, nincs esélye arra, hogy a jövő évben az olasz csapatnál vezethessen.

A teszten a pályán folyó munkánál nagyobb figyelmet kapott a 18 colos felnik bemutatkozása, amelyet a Pirelli első alkalommal próbált ki, valamint a kedden bejelentett változás, melynek értelmében a FRIC felfüggesztés betiltásra kerülhet.

Ennek ellenére a silverstone-i pályán köröztek a pilóták és Bianchi zárta az élen a második tesztnapot. De a jelenleg Marussiánál versenyző francia közölte, kevés az esély arra, hogy 2015-ben a Ferrari pilótája legyen.

"Jelenleg tudom, hogy nem lehet terveznem ilyet a jövő évre, mert saját pilótáikkal képzelik el a folytatást" - mondta el a szerdai tesztnap után. "Így arra fogok koncentrálni, ahol dolgozom, ez jelenleg a Marussia, próbálok jó eredményeket elérni. Megmutattuk, amikor lehetőséghez jutunk, akkor jó eredményt tudunk a Marussiával is elérni és úgy érzem, fontos ez is, mert ha egy napon szükségük lesz rám, akkor készen kell állnom. Nyilvánvalóan a Ferrari Pilótaakadémia tagja vagyok, így az a cél,h ogy egy napon, megmutassam mit tudok, de jelnleg két olyan pilótájuk van, akik jó munkát végeznek, így nem számíthatok semmire."




Bianchi elégedetten zárhatta napi munkáját a Ferrarival, közel 100 kört teljesített, komolyabb hiba nélkül.

"Azt hiszem megmutattam a csapatnak, hogy képes vagyok jó munkát végezni és gyorsnak lenni, de ez csak egy teszt volt és nem az volt a cél, hogy más pilótákkal összehasonlítsanak. A cél az volt, hogy az autó javuljon, segítsek a csapatnak és azt hiszem, ezt sikerült megvalósítani. Nyilvánvalóan jobb jó munkát végezni és jó köridőt elérni. Ez teljesen más mint amilyen munkát a második szabadedzésen végeztek, nem lehet semmihez hasonlítani, de mindig jó jó köridőt elérni."

Bianchi a Marussia első pontjait szerezte a májusi Monacói Nagydíjon és beismerte, a csapat autója és az F14 T között komoly különbség van.

"Teljesen más érzés. Amikor az első körre kimentem már lenyűgözött, mert nagyobb a leszorítóerő, ezért teljesen más volt, mint az az autó, amit eddig használtam. Dolgozni kell a Marussiával és talán egy napon mi is ehhez hasonló autóval rendelkezünk majd."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: