DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bianchi nem hasonlítja magát össze senkivel

Jules Bianchi a kétnapos silverstone-i tesztelés keddjén még szokásos csapatával, a Marussiával gyakorolt, amellyel ötödikként végzett. Szerdán aztán átült a Ferrariba, és rögtön leggyorsabb időt futott.

"Azt hiszem, kiegyensúlyozott voltam és jó köröket teljesítettem. A pálya mindig különböző, ezért nehéz lenne összehasonlítani a dolgokat, de mindig jó érzés jó köröket felállítani és kiegyensúlyozottnak lenni" - nyilatkozott Bianchi szerényen. "Igen, meglehetősen boldog vagyok ma."

 

A francia versenyző 89 kört teljesített a nap során - ez kettővel marad el szerda csúcstartójától, Kevin Magnussentől - 1:35.262-es legjobb ideje pedig csak 0,02 másodperccel rosszabb Felipe Massáénál, aki a teljes teszt leggyorsabbját futotta. Kimi Raikkönen, akinek helyére a finn vasárnapi nagy balesete miatt beült, legjobb köre 1:36.554 volt a teljes versenyhétvége alatt. Fernando Alonso számára 1:35.224 jelentette a maximumot a három nap során (mindkettőjük a pénteki második edzésen érte el ezeket az eredményeket).

 



Bianchi ebből sem kívánt messzemenő megállapítást levonni. "Mindig nagyszerű jó munkát végezni és jó köridőt futni. Őszintén szólva ez egészen más, mint a második edzés, mivel a széljárás is más volt, és különben sem lehet összehasonlítani, mint már említettem."

 

"Egészen eltér a kettő" - beszélt aztán a Marussiáról és Ferrariról, amelyeket egymást követő napokon vezethetett. "Amikor először kihajtottam a pályára, természetesen nagy hatást tett rám az autó a nagyobb leszorítóerő miatt. Egészen más, mint amihez mostanáig hozzászoktam. De ha tovább dolgozunk a Marussiánál, remélhetőleg egy nap mi is itt fogunk tartani" - nyilatkozott optimistán csapatáról a francia, amelynek első pontjait ő szerezte meg Monacóban.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: