DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bianchi kész lenne Hockenheimben is helyettesíteni Raikkönent

Jules Bianchinak kétsége sincs afelől, hogy ha kellene, be tudna ugrani a Brit Nagydíjon balesetet szenvedett Kimi Raikkönen helyére a Ferrarihoz. Jelenleg azonban nincs tervben a helyettesítés, a csapat biztos benne, hogy a finn rendbe jön.

Raikkönen Silverstone-ban a verseny első körében bukott nagyot, a szalagkorlátnak 47 G erővel csapódva pedig bokáján és térdén is enyhébb sérüléseket szerzett. Amíg a 34 éves pilóta pihen, az eredetileg neki szánt szerdai tesztnapon Jules Bianchi helyettesíti őt az autóban, aki a Ferrari tehetségnevelő programjának tagjaként ült át a Marussiából az erősebb technikába.

 

Egyelőre tehát nincs jele annak, hogy a Német Nagydíjon is szükség lenne a beugrásra, de a sajtó kérdésére Bianchi elmondta, ő készen állna a kihívásra. "Természetesen. A Formula-1-ben készen kell állnunk mindenre. Jelenleg persze a Marussiánál versenyzek, és arra a feladatra akarok koncentrálni. De elégedettek vagyunk azzal, amit eddig csináltunk, tehát igen, úgy érzem, készen állok" - mondta Bianchi, aki arról viszont semmit nem tud, hogy reálisan egy ilyen felkérésnek mekkora az esélye: "Erről a csapatot kellene megkérdezni, nem engem."

 



A kedden tesztelő 43 éves Pedro de la Rosát is megkérdezték, szükség esetén tudná-e helyettesíteni Raikkönent, de ő is igyekezett rövidre zárni a válaszát.

 

"Nem tudom, ez a csapat döntése. Bármire kapható vagyok, de biztos, hogy Kimi ott lesz az autóban a hétvégén" - nyilatkozta a spanyol.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: