DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedes menesztett DTM-főnöke a Caterhamnél köthet ki

Váratlan névvel erősödhet az újjáalakuló Caterham vezetősége, Colin Kolles ugyanis kivetette a hálóját arra a Gerhard Ungarra, akitől két hónapja vált meg a Mercedes DTM-programja, miután a márka nagy lemaradással kezdte az évet.

Ungar hosszú időn át a Mercedes oldalán állt - még 1987-ben csatlakozott a márka fejlesztőrészlegéhez, az AMG-hez, ahol folyamatosan menetelt felfelé a ranglétrán. Ez idő alatt a Német Túraautó-bajnokságban a cég 170 győzelme mellett bábáskodott, és a stuttgartiak F3-as motorprogramját is vezette.

 

A szakembert a DTM idei szezonnyitóját követően menesztették - az már csak a sors iróniája, hogy az eddigi négy versenyből kettőt is a küszködő Mercedes nyert meg, bár főként csak a körülményeknek köszönhetően.

 



Ungar ugyan soha nem dolgozott az F1-ben, de szakértelmét így is nagyra tartják a csapatok körében. Így talán nem véletlen, hogy mint azt több brit forrás is jelentette, megkörnyékezte őt a Caterham, és a hírek szerint hétfőn meg is látogatta az istálló leafieldi bázisát, ahol az átszervezés jegyében új vezető technikai szakembereket is keres az irányítást átvevő Colin Kolles és Christijan Albers.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: