DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az F1-es mezőny is reagált az 1:7-re

Nem csak a futball, hanem az egész sport világát megrázta a brazil válogatott kedd esti 1:7-es veresége Németország ellen a hazai rendezésű világbajnokság elődöntőjében. Természetesen az F1 és a motorsport több résztvevője sem ment el szó nélkül a történtek mellett.

Az F1-nek is számos kötődése van Németországhoz és Brazíliához, így az érzelmek már csak emiatt is magasan szárnyaltak a mezőny tagjai között a történelmi brazil bukás után.

 

Nico Rosberg kis híján lemaradt az öt gólt is hozó első félidőről. "Hihetetlen. Éppen hazafelé tartottam a tesztről, és nagyon szomorú voltam, hogy emiatt nem láthatom az első félidőt. Szerencsére a taxisofőr felajánlotta, hogy nézhetem a telefonján" - írta a Mercedes pilótája, aki egy az autóban ülő újságíró szerint végigkiabálta az első 45 percet örömében.

 

A BBC egy újságírója a tegnapi, Rosberg származását vitató hírek nyomán erre így reagált. "Hibátlan időzítés Nico Rosbergtől, éppen a legjobb pillanatban vallotta magát 100 százalékban németnek."

 



Nick Heidfeld kissé hitetlenkedve nézte a mérkőzést. "Holnap reggel első dolgom lesz leellenőrizni a végeredményt, hogy meggyőződjek róla, biztosan nem álom volt-e ez a 7:1." Majd másnap a német ébredése első pillanatában bizonyára az órájára pillantott, ami után csak ennyit írt Twitteren: "Jó reggelt. 7 óra 1 perc van."

 

A másik oldal persze már kevésbé volt boldog. A nagy futballrajongóként elhíresült Felipe Massának nem volt kedve viccelődni: "Ez egy nagyon szomorú nap a brazilok számára. Fel kell emelnünk a fejünket, tanulni a történtekből és továbblépni."

 

A 2010-ben az F1-ben versenyző, idén pedig a WEC-ben és a Formula E-ben is az Audi kötelékében álló Lucas di Grassi már nem vette ilyen komolyra a figurát. "Német csapatoknak vezetek, német a csapattársam és németek a főnökeim. Holnap nem megyek ki a pályára" - viccelődött a brazil a szerdán kezdődő doningtoni Formula E teszt előtt.

 

A mérkőzést a szálláson csapattársával, Daniel Abttal nézte végig, aki már 0:4-nél közzétette ezt a képet kettőjükről. "Ez a fotó mindent elmond" - jegyezte meg.

 

A találkozó legdrámaibb időszaka az volt, amikor az első félidő során a németek 179 másodpercen belül háromszor, illetve hat percen belül négyszer is betaláltak az összetört brazilok kapujába. Erről a Marussiánál vezető Max Chilton és a DTM-bajnok, McLaren-tesztpilóta Gary Paffett hasonló tapasztalatokkal rendelkezik.

 

"Németország éppen három gólt szerzett az idő alatt, amíg a hotel recepcijáról felmentem a szobámba. #Hihetetlen" - írta a döbbent Paffett.

 

"öö.. elugrottam tusolni, és ezalatt a brazilok négy gólt kaptak!!! #WTF" - értetlenkedett Chilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: