DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kaltenborn: A kemény abroncsok nem működtek

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn szerint azért nem tudtak pontot szerezni a Brit Nagydíjon, mert a kemény abroncsokat nem tudták munkára fogni. A svájci alakulat a 2014-es szezonban eddig még nem ért célba az első tízben.

Adrian Sutil a silverstone-i futam első felében versenyképes teljesítményt nyújtott, de amikor a kemény abroncsra váltott visszaesett és a 13. helyen ért célba.



 

Csapattársának, Esteban Gutierreznek is rossz délutánja volt, a Lotus pilótájával, Pastor Maldonadóval ütközött és feladni kényszerűt a versenyt. A mexikói pilóta helyzetét tovább rontotta, hogy őt tették felelőssé az ütközés miatt és három helyes rajtbüntetést kapott a Német Nagydíjra.



 

"A versenyen nyilvánvalóan problémánk volt" - mondta el Kaltenborn. "Nem tudtuk megfelelően munkára fogni a kemény keveréket. A verseny első felében a köridők versenyképesek voltak. Most két tesztnapunk lesz itt Silverstone-ban, próbálunk tovább javítani a C33 versenyképességén."



 



 

Giampaolo Dall Ara, a Sauber vezető pályamérnöke hozzátette: "Az újraindulás után időt veszítettünk a lassabb autók mögött. Miután megelőztük őket a teljesítmény egészen jó volt és úgy tűnt, néhány ellenfelünkkel is fel tudjuk venni a harcot. Egy baleset miatt azonban Esteban autóját elveszítettük. Adriannal a kemény keverékre váltottunk. Innentől kezdve elveszett versenyképességünk, mert nem tudtuk ezeket az abroncsokat munkára fogni, ez pedig kihatott teljesítményünkre és több pozíciót visszaestünk. összességében nem voltunk elég gyorsak a pontszerzéshez."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: