DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Max Chiltont majdnem eltalálta Raikkönen jobb elsője

A Marussia brit versenyzőjét, Max Chiltont kis híján fejbe találta Kimi Raikkönen leszakadó első kereke a silverstone-i rajtot követő balesetkor.

Max Chilton is azok közt a versenyzők közt volt, akik Kimi Raikkönen mögött haladtak, amikor a finn a bukótérből visszatérve elvesztette uralmát autója felett, és keresztbecsúszott a pályán, ami miatt Massának és Kobayashinak is kitérő manőverekbe kellett kezdenie. Az a veszély nem fenyegetett, hogy az ifjú brit autójával ütközik a Ferrari, ám mint a visszajátszásokból kiderült, a finn jobb első kereke kis híján eltalálta a Marussia versenyzőjét, autójában pedig kárt is tett.



 

"Arra számítottunk, hogy jó versenyünk lesz, nem is vártuk, hogy ilyen eseményekkel kell majd szembenéznünk" - mondta Chilton a történtek után. "Nagyon ijesztő pillanat volt, amikor a repülő kerék eltalálta az autómat. Roppant szerencsés voltam ebben a tekintetben, bár egyúttal nagy balszerencsém is volt az autóban keletkezett károkat tekintve" - mondta Chilton, aki egy képet is megosztott az esetről, amit egy néző készített a lelátóról.



 



 

"Láttam, hogy az egyik Ferrari a bukótérbe menekül, aztán megbicsaklott, amikor visszatért a pályára. Úgy tűnt, hogy visszaszerzi az irányítást, de aztán újra megingott. Láttam, hogy ez nagy lesz, mivel a szalagkorlát jobbról 45 fokos szögben áll, és nincs gumifal. Vártam, hogy mi fog történni... Olyan volt, mint egy robbanás, jobbról balra átlósan záporozott minden a pályára. Láttam, hogy valami ezüstszínű közeleg, becsuktam a szemem és jött a nagy becsapódás... Szerencsére csak az autóm orrát találta el, majd elment balra."



 

Az ifjú brit így karcolások nélkül megúszta a történteket, és szerencsére Kimi Raikkönen is csak felületi sérüléseket szenvedett. A baj azonban sokkal nagyobb lehetett volna, ha a kerék eltalálja a fiatal brit pilótát, elég csak Henry Surtees tragédiájára gondolni - és arra, hogy egy jóval kisebb tárgy is életveszélyes sérüléseket okozott Felipe Massának öt évvel ezelőtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: