DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Button nem kesereg az elszalasztott dobogó miatt

Jenson Button könnyen dobogón ünnepelhette volna - először - hazai nagydíját, de nem kesereg a negyedik hely miatt, hiszen megtett minden tőle telhetőt.

A McLaren versenyzője harmadik helyről kezdte meg a silverstone-i futamot, és tiszta versenyt futva végig a legjobb pozíciók valamelyikén tartózkodott. Daniel Ricciardo egy kiállásos taktikájának köszönhetően a brit elé került, Button azonban kis híján így is megelőzte Red Bullban ülő riválisát a verseny legvégén.

 

"Nyolc tizedmásodperc nem valami sok" - utalt a kettőjük közötti különbségre a BBC Sportnak. "Én mindent beleadtam, de nehéz, amikor a versenymérnököd azt kéri, nyújtsd a maximumot, miközben az üzemanyaggal is spórolni kell. Ha lett volna DRS-em, a következő körben megszerzem a pozíciót. Nem volt még egy kör, de így is majdnem legyőztünk két Red Bullt és egy Ferrarit. Nem rossz dolog negyedikként végezni, ezért elégedettnek kell lennünk. Ez egy előrelépés, örülni kell a pontoknak."

 



A korábbi világbajnok számára az idei eredmények tükrében valójában pozitívum a negyedik hely. Silverstone-ban azonban nem sikerült a bravúr: 14 év alatt most először állhatott volna dobogóra otthoni terepen, de végül pályafutása során harmadik alkalommal negyedik lett.

 

A verseny elején Lewis Hamiltonnal találkozott össze, aki a hatodik rajthelyről menetelt a másodikig - Nico Rosberg kiesése után pedig az elsőséget is megkaparintotta. "Nem nehezítettem meg Lewis dolgát. Mérlegelni kell a helyzetet, vagy feleslegesen veszítünk időt. Korábban említettem, hogy remélem, ha nem én nyerek, Lewis fog. Egyedül azt bánom, hogy nem tudtam vele harcolni" - gratulált sportszerűen honfitársának, aki 2008 után először szerzett hazai győzelmet a Brit Nagydíjon.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: