DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jobb eredményre számított a Force India

A Sahara Force India négy pontot szerzett Silverstone-ban, Nico Hülkenberg nyolcadik helyének köszönhetően. Sergio Perez a 11. helyen zárt, miután az első körben ütközött a Toro Rosso pilótájával, Jean-Eric Vergne-nyel.

"Egészen trükkös délután volt" - mondta el a futam után Nico Hülkenberg. "A rajtom nem sikerült valami nagyszerűen; több helyet veszítettem és ezt követően nem volt olyan sebességünk, amellyel a nagy pontokért harcolhattunk volna. Szenvedtem, az egyensúllyal, amely a szélnek is volt köszönhető. Volt néhány jó harcom, különösen az első körökben, de hiányzott egy kis teljesítmény a valódi küzdelemhez ma. Jó érzés pontokat szerezni, de a negyedik helyről indulva többre számítottunk. Most össze kell fogni és erősebben visszatérni a hazai versenyemen, Németországban."




"Nem tudtuk felmérni valódi sebességünket, mert a rajtnál Vergne-nyel ütköztem és ez befolyásolta versenyünket" - közölte Perez. "Az utolsó helyre estünk vissza és innentől kezdve nehéz volt kihozni bármit ebből a versenyből. Szenvedtem a keményebb abroncsokon a verseny elején, pedig ekkor lehetett volna a legjobb esély a pozíció visszaszerzésére. Az autó sokkal jobb volt a lágyabb keveréken, a kerékcsere után, de az utolsó etapunk már nem volt elég ahhoz, hogy visszakerüljünk a pontszerzők közé. Valódi csalódás volt a tegnapi jó időmérő edzésen megszerzett pozíció után és úgy érzem, megérdemeltünk volna néhány pontot. A következő versenyre, Németországra kell koncentrálni, úgy gondolom Hockenheim jobban fekszik majd autónknak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: