DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Története legjobb rajtpozícióját szerezte a Marussia

Ismét Jules Bianchi közreműködésével újabb mérföldkőhöz érkezett a Marussia együttese: a francia a silverstone-i időmérő 12. helyén végzett, ez pedig az istálló ötéves fennállásának legjobb rajteredményét jelenti.

"Egy fantasztikus nap volt a csapat számára, örülök mindenkinek! Az első pontjaink után Monacóban most a csapat legjobb kvalifikációs eredményét értem el" - mondta lelkesen az időmérő után Bianchi. A francia a Ferrari és Williams hibáiból profitálva került a Q2-be, és néhány pillanatig úgy tűnt, akár még a legjobb tíz közé is bejuthat.

 

"A mai szituáció nem volt könnyű, emiatt ez az eredmény több tényező kombinációja: remek stratégiánk volt, helyesen ítéltük meg a körülményeket, aztán a legtöbbet hoztuk ki azokból az ablakokból, amiket a pályán töltöttünk. Kockázatos volt, de mi csak nyerhettünk, ezért az utolsó iramra slick gumikat tettünk fel, habár a pálya még mindig határeset volt. Igazán jó körön voltam, amikor a sárga zászlók megjelentek Gutierrez megpörgése után. Nélkülük biztos gyorsultam volna, aztán ki tudja, mi történik" - mondta Bianchi, aki a legtöbbet akarja kihozni a csapat holnapi hazai nagydíjából.

 



Csapattársa, Max Chilton a 13. helyen zárta a kvalifikációt, ami hasonló bravúr a Marussiának, mint egy első sor a Mercedes számára. A brit pilótának azonban öt rajthelyes büntetéssel kell számolnia váltócsere miatt. Mivel Pastor Maldonadót kizárták az időmérőről, ez holnap a 17. rajtkockát jelenti.

 

"A csapat hihetetlen munkát végzett ma, a 13. pozíció igazán felvillanyzó, de ha nincs sárga Gutierrez miatt, akkor ennél is előrébb lehetnénk ilyen körülmények között. öthelyes büntetést kapok a reggeli csere miatt, ami visszavet engem, de pont egy jó időmérőre volt szükségem, ez pedig sikerült is, így nincs ok, ami lelombozzon" - nyilatkozott Chilton.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: