DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Építene rajtpozíciójára a Force India

Nico Hülkenberg a Force India hazai versenyén Silverstone-ban a második rajtsorból indulhat, csapattársa, Sergio Perez a hetedik helyet szerezte meg.

"Egészen jól alakult a mai nap számunkra és nagyon örülök a negyedik helyezésnek" - mondta el Hülkenberg az időmérő edzés után. "Az ilyen napon jó időben kell jó helyen lenni és egy kis szerencsére is szükség van. A pálya körülményei sokat változtak és a Q3 végén soha nem láttam olyan pályát, ami ennyire gyorsan szárad. Volt néhány esőcsepp az edzés közepén, de az utolsó köröm teljesen száraz volt. A negyedik hellyel holnap nagyszerű lehetőségünk lesz, de nehéz pontosan megmondani, milyen a versenysebességünk. Az éjszaka során az autó egyensúlyával fejlődést értünk el és sokkal kevésbé volt ma szeles az időjárás, amely kedvezett nekünk. Érdekes a rajtrács, amely remélhetőleg izgalmas versenyt eredményez a rajongók számára."




"A mai nap vegyes érzésekkel teli" - tette hozzá Perez. "Nagyon jó munka volt, hogy mindkét autóval a Q3-ba kerültünk és közvetlen ellenfeleink előtt zártunk. Ha ezt az eredményt már az edzés előtt felajánlották volna, elégedettek lettünk volna; azonban csalódás most ez, mivel tudjuk, még jobb eredmény is születhetett volna. Az utolsó körben a harmadik helyen álltunk, de amikor a pálya javult és kimentem az utolsó körömben, akkor a 12-es kanyart szélesen vettem és a gumi hőmérséklete teljesen visszaesett. Néhány autót el is engedtem és ez nagy problémát okozott számomra. Máskülönben úgy érzem, az első két sorba kerülhettünk volna. Csalódás ez, mert a hibáig a gumikkal egészen jól dolgoztunk és a körülményekből sikerült a legtöbbet kihozni. Még így is ez egy nagyon pozitív eredmény és remélhetőleg jó lehetőségünk lesz ezt egy jó versenyre és sok pontra váltani. Silverstone-ban nagyon nehéz előzni és a rajtpozíció nagyon fontos, így ezért bizakodó vagyok."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: