DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Button: Kifizetődött az edzés végi kockázat

A másfél év után először az időmérő első három helyezettje közt záró Jenson Button bízik benne, hogy holnap is a maihoz hasonló körülmények várnak majd a mezőnyre.

Jenson Button azon versenyzők közé tartozott, akik a Q3 végén javítani tudtak a felszáradó pályán, így 2009 világbajnoka másfél év után ismét az első háromban zárt egy időmérő edzést. Button és csapata jól taktikázott, többekkel ellentétben kiment a pályára az edzés végén, aminek meglett az eredménye: "Úgy éreztem, hogy nagyon jól tudom olvasni a körülményeket, mindent az utolsó kör döntött el" - nyilatkozta Button az edzést.



 

A csapat biztatása is jól jött a hazai pályán remeklő britnek: "Mindenkinek azt mondtam, hogy egyenesben is kipörög a kerekem, ám erre azt a választ kaptam, hogy nyomjam, mert nincs veszítenivalóm, és kockáztatni kell a jó eredményért. Szóval így tettem, nagyon agresszív kör volt, de működött a dolog, hatalmas köszönet jár a csapatnak. Sokat jelent számomra, hogy hazai pályán harmadik lettem, nagyon boldogan feküdhetek le ma."



 



 

A harmadik hellyel Button remek választ adott a héten őt kritizáló főnökének, Ron Dennisnek: "Ezt ő is biztosan látta. Persze, önmagában egy eredmény nem jelent semmit... Azóta már beszéltünk, úgy gondolom, továbbra is fennáll a kölcsönös tisztelet. Amikor mindannyian gyorsabb fejlődést várunk, talán olyan dolgokat is mondunk a sajtóban, amit nem kellene" - utalt kettejük néhány nappal ezelőtti csörtéjére Button.



 

A brit a 2012-es Brazil Nagydíj óta a legjobb időmérős eredményét érte el, de tudja, hogy a szerencsére is szüksége lehet ahhoz, hogy dobogóra tudja váltani remek rajthelyét: "Realistának kell maradnunk. Szeretnék optimista lenni és pozitívan állni hozzá a dobogóért folytatott harchoz, ami a maihoz hasonló körülmények közt sikeres is lehet. Egy sima száraz versenyen viszont nagyon nehéz lenne ezt elérni..."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: