DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamarosan bejelentik a Lotus-Mercedes megállapodást

Napokon belül hivatalos tény lehet, amiről az Osztrák Nagydíj hétvégéjén beszámolhattunk: a Lotus jövőre Mercedes-motorokkal indul a Formula-1-ben.

A Lotus és a Mercedes közti megállapodást, amelyről júniusban mindenki másnál előbb számolhatott be a Formula.hu, napokon belül bejelenthetik. Immár mindenki tényként kezeli, hogy a McLaren Hondára váltásával "megüresedő helyet" a Lotus foglalhatja el a Mercedes partnerei közt, míg a jelenleg is érvényes Renault-szerződést felbontják.



 



 

A stuttgartiakhoz közel álló források megerősítették, hogy a motorgyártó megkapta a szükséges pénzügyi garanciákat a Lotustól, akikről köztudott, hogy az elmúlt években többször is késve fizetett a Renault-nak.



 

A Mercedes-üzlet azt is jelentheti, hogy az enstone-i csapat húszéves Renault-kapcsolata véget ér. A világbajnoki címvédő Benetton 1995 előtt váltott Renault-ra, majd egy évtizeden át gyári istállóként szerepelt a Formula-1-ben. A két évtized alatt a Renault három egyéni és három konstruktőri címet nyert az enstone-i istállóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: