DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Maldonado: A Mercedes-motor sem lenne varázsszer

A közelmúltban merült fel annak lehetősége, hogy a Lotus jövőre lecserélheti motorszállítóját, a problémás Renault-t. A csapat versenyzője, Pastor Maldonado nem gondolja, hogy pusztán az erőforrás leváltása elég lesz ahhoz, hogy ismét az élmezőnyben találják magukat.

"Ha ez egy varázslat, hogy betesszük a Mercedes-motort, aztán megyünk és versenyeket nyerünk, akkor azt mondom oké, csináljuk. De ez nem ilyen egyszerű, az autó kialakításával is foglalkozni kell" - magyarázta Maldonado, akit a brit Autosport keresett meg a kérdésben. A Lotus és annak elődjei - maga a gyári Renault csapat és a Benetton - 1995 óta a francia gyártó erőforrásait használták.

 

"Ez nem egy könnyű döntés, a Renault-nak pedig komoly sikerei voltak a múltban. Remélhetőleg fejlődni tudnak a következő évben, vagy akár mostantól elkezdenek közelebb és közelebb kerülni, legalább a Ferrrari szintjére a motor tekintetében. A motoron kívül is rengeteg munka van az autó tervezését illetően, ezért nem vagyok száz százalékosan biztos a váltásban" - mondta a venezuelai, aki egyetlen győzelmét a 2012-es Spanyol Nagydíjon a Renault erőforrásával szerezte.

 



Csapattársa, Romain Grosjean egyetért Maldonadóval abban, hogy a gondok forrását nem csak a motorban kell keresni. "Az autó nem olyan jó, mint tavaly. Ez nem hazugság. Természetesen bajban vagyunk az erővel is, ami megmagyarázhatja az elveszett teljesítmény egy hányadát. De a Red Bullt és Toro Rossót is ugyanaz hajtja, és őket kell legyőznünk" - fejtette ki a francia versenyző.

 

A nemzetközi médiában néhány napja röppent fel a hír, miszerint a csapat már felvette a kapcsolatot a német gyártóval, a Formula.hu azonban már az Osztrák Nagydíj idején beszámolt erről a lehetőségről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: