DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Grosjean: Futamgyőztes csapat a cél

Romain Grosjean szeretné, ha a jövő évben újra futamgyőztes autóba ülhetnek és hozzátette, elképzelhető, hogy a szezon végén elhagyja a Lotust.

A tavalyi év Grosjean számára áttörés volt, hat dobogós helyezést szerzett a Lotusszal és a hetedik helyen zárta az egyéni pontversenyt. Azonban 2014-ben a Lotus gyenge teljesítményt nyújt, a Renault erőforrással szenvednek és felmerült a lehetősége annak, hogy Grosjean más csapatnál keres állást.

"Egy ideje már itt vagyok és nagyon jól ismerem a csapatot, másrészt szeretnék futamokat nyerni, így minden nyitott" - közölte a francia pilóta. "Szeretném végre megnyerni első versenyem és világbajnok lenni, erre koncentrálok. Tudom, itt nagyon jó szakemberek vannak és a csapat azon dolgozik, hogy visszatérjen az élre, majd meglátjuk, mi lesz."

Arra a kérdésre, hogy kizártnak tartja-e a Lotustól való távozást, Grosjean így válaszolt: "Nem. Hiányzik a dobogós helyekért folytatott küzdelem és hiányzik a vasárnap délutáni pezsgőzés. Ezt akarom - mindenki ezt akarja -, amikor egyszer megérzed az ízét, akkor utána mindig arra vágysz."




Több pletyka szólt arról, hogy a Lotus motorszállítót vált és a Mercedesszel folytatja, Grosjean elmondta, az minden csapat számára természetes, hogy a lehető legjobb csomagot próbálják összeállítani.

"Mindenki próbál a legtöbbet kihozni abból, amivel rendelkezik. A csapatok a lehető legjobb lehetőséget keresik - amikor voltak gumiszállítók, akkor a gumikat, most a motorokon a hangsúly, így motor gyártókat keresnek. A pilóták a legjobb autót szeretnék vezetni, de ez van a sportban, mindig próbálod a legjobb dolgokat keresni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: