DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Sauber a Marussiától tart

Jules Bianchi jóvoltából a Marussia idén megszerezte története első két pontját, a Sauber viszont mindeddig nulla egységgel áll a ponttáblázat alján. A nagy múltú istálló főnöke, Monisha Kaltenborn kiemelte, minden egyes rivális csapatot komolyan kell venni.

"Biztos vagyok benne, hogy szerezni fogunk pontokat. De a többi csapat iránti tiszteletből, mivel nem kis dolog a 11 résztvevő közé kerülni, mindig tekintettel kell lennünk a körülöttünk levő riválisokra" - mondta Kaltenborn a crash.net-nek. Míg az eddig években az volt megszokott, hogy a Caterham és Marussia állt pontok nélkül a ranglista legalján, idén az orosz érdekeltségű istálló nevéhez két egység fűződik, míg a Caterham mellé a Sauber csatlakozott pontnélküliként.

 

"Nem számít, hogy ki milyen régóta van itt, és mit ért el korábban, mindig a többieket kell figyelni, és biztosra venni, hogy nem okoznak meglepetést." Az indiai származású, de osztrák állampolgár Kaltenborn úgy érzi, korábban már szalasztottak el lehetőséget a pontszerzésre, éppen azon a pályán, ahol a Marussia történelmet írt. "Nagy lehetőség állt előttünk Monacóban, de ez csak az elszántságunkat növeli."

 



"Egy olyan csapat vagyunk, amelyik régóta versenyez a Forma-1-ben. Voltak jó és rossz szezonjaink, de szükség van az ilyen pillanatokra, hogy szikrát vessünk, és dolgokat csináljunk, amire most is törekszünk. Nem könnyű, de ennek kell lennie a célunknak."

 

A Sauber tavaly 57 pontot szerzett, de érdemes megjegyezni, hogy a 12. versenyig csupán egyszer végeztek tizediknél jobb helyen. Legkevésbé eredményes szezonjukat 1999-ben teljesítették, amikor Pedro Diniz és Jean Alesi 5 pontot gyűjtött - a jelenlegi rendszer alapján azonban ez is 54 egységet jelentene, amelytől egyelőre elérhetetlen távolságban állnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: