DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Lotus már felvette a kapcsolatot a Mercedesszel?

Bár a Lotusnál most nem kritizálták nyíltan a Renault-t, a hírek szerint váltásra készül az idei évben szenvedő csapat.

A Lotus az előző két szezont egyaránt a konstruktőri bajnokság negyedik helyén zárta, ráadásul a tavalyi év hajrájában egyedül ők tudták felvenni a versenyt a Red Bull versenyzőivel. Ezek után különösen nagy csalódásként érhette az enstone-iak rajongóit, hogy az idei évben szinte semmire sem jó a Lotus autója, a tavaly parádézó Romain Grosjean is mindössze két alkalommal tudott pontot szerezni.



 

Ennek oka a közvélekedés szerint a Renault problémáira vezethetőek vissza, ám Grosjean nem szeretne ujjal mutogatni: "Nem csak a motorról szól, még akkor sem, ha a Mercedeshez képest valóban hátrányban vagyunk" - mondta a francia az Auto Motor und Sportnak. "A probléma talán inkább aerodinamikai természetű, ugyanis a kanyarok második felében hirtelen tapadást veszítünk. Bármennyit is nyerek a gyors kanyarokban, két-háromszor annyit veszítek a lassúkban."



 



 

A pályán mutatott teljesítményért felelős Alan Permane is elismerte, hogy valóban probléma van ezen a téren: "Az autónk nem szereti a stop&go jellegű pályákat, gyors kanyarokra van szükségünk" - mondta Permane, és Gerard Lopez csapatfőnök is azt emelte ki, hogy az autó csak bizonyos feltételek mellett tud gyors lenni.



 

Ettől függetlenül könnyen lehet, hogy a Lotus motortéren is változtatni kíván, a feltételezések szerint ugyanis a Renault-motort Mercedesre cserélné az enstone-i istálló. Michael Schmidt, az AMuS tudósítója szerint a csapat már fel is vette a kapcsolatot a német motorgyártóval, mely idén a gyári csapata mellett további három istállót lát el erőforrásokkal, ám a két évtizede tartó McLaren-partnerségnek a Honda érkezése miatt vége lesz az idén. Ez nyithatja meg az utat a Lotus-Mercedes szerződés előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: