DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Tovább gyűjtené a pontokat Silverstone-ban a Force India

A Sahara Force India a hétvégi Brit Nagydíjon hazai versenyét teljesíti. A csapat két pilótája, Nico Hülkenberg és Sergio Perez jó teljesítményben bízik.

A csapatnál eddig minden futamon pontot szerző Nico Hülkenberg reméli, nem szakad meg jó sorozata.

Nico, hogyan összegeznéd az osztrák versenyt?
Talán nem mutattuk meg valódi lehetőségeinket. Szenvedtünk az autó egyensúlyával és azt hiszem, ez a gumikra is befolyással volt. Így is jó pontokat szerezni, de úgy érzem, még jobbak lehetünk, ha sikerül az Ausztriában tapasztalt hibákat megoldanom.

Silverstone a csapat hazai versenye. Mennyire szereted ezt a futamot?
Ez az egyik kedvenc versenyem. Ausztriában teltház volt és hasonlóra számítok Silverstone-ban is. A rajongók nagyszerűek, ez a futam nagy múlttal rendelkezik. Mivel ez a csapat hazája, sok időt töltök a gyárban, ezt pedig nem tehetem meg túl gyakran. Mindig jól érzem magam egész héten.

Mesélj a pályáról és arról, hogyan érzed, mire lehetsz képes a keményebb gumikeveréken?
Minden pilóta szereti a kör gyors részeit, elszántságra van itt szükség. Amikor minden kanyar jól sikerül egy körön belül az nagyszerű érzés. Nehéz megmondani, a keményebb keverékkel mire leszünk képesek, de remélem, folytatni tudom pontszerző sorozatom.




A montreali baleset után a csapat másik pilótája, Sergio Perez Ausztriában remek teljesítményt nyújtott és bízik abban, ez a formája a Brit Nagydíjra is megmarad.

Sergio, remek vezetéssel a hatodik lettél Ausztriában. Hogyan összegeznéd a versenyt?
Nagyon erős futamunk volt és fontos eredmény született. Azt hiszem a dobogós helyezésért lehettünk volna harcba, de a körülményekhez képest azt hiszem jó munkát végeztünk. Figyelembe véve a rajtpozíciót úgy érzem, a maximumot kihoztuk a versenyből. A jó rajt különösen fontos volt, mert az első etapot a keményebb keveréken teljesítettem. Ez megalapozta az erős délutáni eredményt.

Az elmúlt két versenyen jól teljesítettél és a mezőny elején voltál - úgy tűnik, a csapat hozzáállása jó...
Úgy készültünk, hogy megvizsgáltuk, hogyan lehetünk versenyképesek a 70 kör alatt. Az elmúlt néhány versenyen Monacót leszámítva egészen jól teljesítettem. Monacóban nem voltak lehetőségeink. Volt néhány alkalom, amikor jó helyen voltunk, de sajnos nem volt szeretnénk. Például Montrealban nagyon közel álltunk a futamgyőzelemhez. Biztos vagyok benne, hogy a szezon második felében jó eredményeket érünk el.

Milyen elvárásaid vannak Silverstone-nal kapcsolatban?
Azt hiszem Silverstone sokkal nagyobb kihívás lesz, mint az elmúlt néhány verseny, de biztos vagyok benne, jó munkát tudunk végezni. A pályát szeretem és általában jól szoktam itt teljesíteni. Az idei évben eddig minden pályán erős teljesítményt nyújtottunk és nem látom okát, miért ne tudnánk hasonló teljesítményt nyújtani ezen a hétvégén. Ez lesz a csapat hazai versenye, amely számunkra extra motivációt ad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: