DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Grosjean: Silverstone-ban jobbak lehetünk

Romain Grosjean előretekint a Brit Nagydíjra. A francia pilóta abban bízik, hogy megszakad rossz sorozata és végre erős versenyt tud teljesíteni Silverstone-ban.

Mennyire tetszik Silverstone?
Fantasztikus pálya, sok gyors kanyarral, amely sokkal jobban fekszik az E22-nek, mint azok a pályák, amelyeken a legutóbb jártunk, ott kijött csomagunk minden gyengesége.

Mennyire volt bosszantó, hogy sebességváltó probléma miatt a mezőny végéről indultál Ausztriában?
Hazudnék, ha azt mondanám, nem bosszantott! Ez egy olyan probléma volt, amikor az elektronikai alkatrész a mechanikai alkatrésszel állt szemben, melynek eredményeként a boxutcából kellett indulnom. Ha úgy vesszük, ez lenullázta a futam elvárásait, így lehajtottam a fejem és mindent próbáltam a legjobban csinálni, habár voltak más problémák is az autóval.

Milyen volt a pályán nyújtott teljesítmény?
Ausztria nem játszott erősségeinkre, de láthattuk, hogy más csapatok is hasonló helyzetben voltak. Fékproblémánk volt, ezért ezen a versenyen nagyon kellett koncentrálnom arra, amit csinálok és minden kör új tapasztalat volt, mivel soha nem lehetett tudni pontosan, mire számíthatsz!

Mit gondolsz Silverstone-ról?
Nyertem itt 2011-ben a GP2 szériában, így azt mondom, tetszik! Pontot szereztem Formula-1-es bemutatkozásomkor, de a tavalyi verseny nem volt annyira jó. Ez azt jelenti, most jó eredmény esedékes.

Miért tartja több pilóta kedvencének Silverstone-t?
Silverstone kihívást jelent, de nagyon jó érzés menni rajta. Az év egyik leggyorsabb pályája. Legendás kanyarok vannak itt, mint a Maggots, Becketts, Chapel kombináció. Egészen jó érzés átmenni rajtuk és már nagyon várom, hogy újra átélhessem ezt. Különleges verseny ez a csapat számára is, mivel a gyár nagyon közel található a pályához. Mindig nagyszerű látni, nemcsak a versenycsapatot, de néhányakat a gyárból. Köszönet ez a kemény munkáért, amelyet annak érdekében végeznek, hogy a mi a pályán lehessünk, csodálatos munkát végeznek, mindig keményen dolgoznak. A gyárban leszek a futam előtt és után, így valóban érezni lehet a hazai futam légkörét.

Pilótaként milyen a gyárba ellátogatni?
Mágikus élmény, mivel tudod, sok ember és sok forrás azért van, hogy a két autó elkészüljön, amellyel te és csapattársad a világ minden táján versenyzik. Kiváltságos pozíció ez és Enstone-ban mindenki csodálatos munkát végez. Természetesen az idei év nehéz, mivel teljesítményünk nem olyan, mint szeretnénk, de mindenki keményen dolgozik azon, hogy célunkat elérjük.




Mi a legkönnyebb a silverstone-i hétvégén?
Nem kell messze menni otthonról, így saját ágyamban alhatok és családommal lehetek. Nagyszerű egy olyan verseny, amikor nem kell repülőtérre utazni és nagyszerű közel lenni a gyárhoz, ahol tudod, mindenki a legkeményebben azon dolgozik, hogy a lehető legjobb autót kapd meg.

Mi a legnehezebb Silverstone-nal kapcsolatban?
Az elmúlt évek során a hétvégén mindig esett az eső, de ez nem volt annyira meglepő azoknak az angoloknak, akikkel beszéltem! Most közel lakom a pályához és mivel állandóan Enstone-ban járok, tudom, hogy az időjárás sokat változhat. A brit nyár csodálatos, de néha nehéz ezt felfedezni! Azt mondják, az idei évben eddig egészen jó. Természetesen fantasztikus olyankor Silverstone-ban lenni, amikor az időjárás jó és teltház van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: